Serotonine syndroom

Serotonine syndroom

Serotoninesyndroom resultaten van medicijnen die hoge niveaus van serotonine in het lichaam. Serotonine is een chemische stof in het lichaam die nodig is voor het functioneren van de hersenen en zenuwcellen. Met te veel serotonine in het lichaam, bekend als serotonine syndroom, ernstige medische problemen veroorzaken. Ernstige serotonine syndroom kan resulteren in de dood als ze niet goed behandeld volgens de Mayo Clinic.

Symptomen

Symptomen van serotonine syndroom zijn rusteloosheid, agitatie, verwarring, snelle hartslag, verwijde pupillen, spiertrekkingen spieren, verlies van spiercoördinatie, hevige transpiratie, hoofdpijn, rillingen en kippenvel. Volgens de Mayo Clinic, tekenen van ernstige serotonine symptomen zijn onder meer hoge koorts, toevallen, onregelmatige hartslag en bewusteloosheid.

Oorzaken

Oorzaken van het serotonine-syndroom zijn onder het nemen van serotonine heropname remmers, serotonine en noradrenaline heropname remmers, bupropion, monoamine oxidase remmers, anti-migraine medicatie, illegale drugs, kruiden-supplementen, over-the-counter koud en hoest medicijnen, anti-misselijkheid medicatie, linezolid en ritonavir, volgens de Mayo Clinic. Het nemen van illegale drugs zoals ecstasy, cocaïne en amfetamine zal aanzienlijk verhogen van uw risico op het serotoninesyndroom. De onderliggende oorzaak van serotonine syndroom is een geneesmiddel dat een abnormaal effect op serotonine in het lichaam.

Risicofactoren

Er zijn verschillende risicofactoren voor serotonine syndroom, volgens de Mayo Clinic. De belangrijkste risicofactor neemt meerdere geneesmiddelen tegelijk dat serotonine verhoogt. Als je met meer dan een van deze medicijnen, kunt u met uw arts te praten over te schakelen naar een andere medicatie die niet verhoogt serotonine niveaus. Het nemen van illegale drugs en kruidengeneesmiddelen die serotonine verhogen verhoogt ook het risico op het serotoninesyndroom.

Prevalentie

Volgens de New York Times, waren er 7.349 gevallen van toxiciteit serotonine in 2002 en 93 geregistreerde doden. In 2005 is dit aantal gestegen tot een totaal van 118 sterfgevallen als gevolg van het serotonine syndroom.

Complicaties

Volgens Medline Plus, moeten individuen contact opnemen met een arts als ze een van de symptomen van het serotonine-syndroom. Indien het serotonine-syndroom niet wordt behandeld, kan dit leiden tot ernstige spierspasmen die spierweefsel kunnen beschadigen. Stoffen die tijdens deze spierspasmen worden geproduceerd voer de bloedbaan en uiteindelijk de nier. Dit resulteert vaak in ernstige schade aan de nieren of de lever.

Tests

Als je drie of meer symptomen van het serotoninesyndroom, uw arts zal een reeks tests uitvoeren om te bepalen of u het serotoninesyndroom. Een van de eerste test uw arts zal lopen is het nemen van een bloedkweek om te bepalen of er bacteriën in je bloed. Andere tests voor serotonine syndroom omvatten het volledig bloedbeeld testen, toxicologie screening, elektrolyt niveau testen, een elektrocardiogram (ECG), schildklier functie testen, testen lever en nieren testen, volgens Medline Plus. Als je wel serotonine syndroom, zal uw arts u te nemen uit de drug die het veroorzaakt hoge niveaus van serotonine. Dit wordt meestal ontdoen van serotonine syndroom binnen een dag.