Sepsis Door Nursing Home Verwaarlozing

Sepsis Door Nursing Home Verwaarlozing

Sepsis beschrijft een bacteriële infectie van het bloed die fataal kunnen worden zonder behandeling. De ouderen vaak een groot risico voor het ontwikkelen van sepsis als gevolg van het hebben van een zwak immuunsysteem, vooral als ze hebben ook reeds bestaande medische condities. Onoordeelkundig of nalatig verpleeghuiszorg van bewoners met doorligwonden, chirurgische of langzame genezing van wonden, of het gebruik van intraveneuze lijnen of katheters kan resulteren in een septische infectie.

Oorzaak van Sepsis

Sepsis wordt veroorzaakt door bacteriële infectie die zich verspreidt vanuit kwetsbare plek van het lichaam in de bloedbaan. Sommige symptomen van sepsis zijn onregelmatige lichaamstemperatuur en ademhaling, misselijkheid, braken, convulsies en lichaamspijnen. M

Doorliggen en huidzweren

Bedlegerige of arbeidsongeschikt bewoners zijn kwetsbaar voor huidzweren of doorliggen. Sommige behandelingen omvatten het verlichten van de druk in de invloed op gebieden, antibiotica, en het reinigen en behandelen van wonden. Zonder behandeling deze wonden kunnen blaren, open te breken, en worden besmet. De infectie kan uiteindelijk ontwikkelen tot sepsis.

Chirurgische of Langzaam helende wonden

Inwoners herstellende van chirurgische of langzaam genezende wonden kunnen antibiotica, regelmatige schoonmaak en wisseling van bandages nodig te helpen verminderen kans op infectie. Onoordeelkundig of nalatig aandacht, om deze bewoners, kan potentieel verhogen voor een bacteriële infectie die naar het omliggende weefsel en in de bloedbaan veroorzaken van sepsis kan verspreiden van de wond.

Intraveneuze lijnen (IV Lines)

Intraveneuze behandelingen een risico van infectie als gevolg van direct contact in de bloedstroom door de ader. Het is een aseptische procedure die regelmatig verandert en reinigen van de insertieplaats vereist. Kan echter onjuist onderhoud leiden tot bacteriële infectie van vreemde voorwerpen binnen de lijn en besmet materiaal. Ophoping van vocht rond de inbrengplaats kunnen ook leiden tot een infectie die kunnen uitgroeien tot sepsis.

Behandeling

Behandeling voor sepsis omvat agressieve intraveneuze antibiotica om de infectie te doden. Een ernstiger geval ventilatie voor respiratoire insufficiëntie, bloeddrukverhogende behandeling te stabiliseren bloeddruk, pijnstillers en medicijnen om de bloedsuiker en immuunrespons controle vereisen. Invasieve chirurgische procedures kan ook nodig zijn om uit te lekken of de bron van de infectie te verwijderen.

Het voorkomen

Verpleeghuis bedienden kan helpen verminderen het risico van sepsis door regelmatig baden van arbeidsongeschikt bewoners, de juiste aandacht en reiniging van chirurgische wonden en doorligwonden, en regelmatige wisseling van IV lijnen.