Sensory Processing Disorder Symptomen

Zintuiglijke verwerking stoornis, ook wel bekend als sensorische integratie disfunctie, komt vaak voor bij kinderen met autisme, hersenverlamming en Attention Deficit Disorder. Zintuiglijke verwerking stoornis veroorzaakt problemen bij de integratie van informatie uit de vijf zintuigen, samen met het gevoel van beweging en het gevoel van te weten waar de delen van het lichaam zijn. Therapie kan de behandeling van gerelateerde symptomen.

Stimulatie Response

Kinderen met een zintuiglijke verwerking stoornis kunnen zijn overdreven reageren op prikkels, of niet ontvankelijk genoeg. Eén kind vermijdt contact met de buitenwereld, terwijl de andere probeert constante stimulatie.

Tactiele Symptomen

Deze kinderen kunnen overgevoelig voor bepaalde tactiele stimulatie, zoals afkeer van de structuur van bepaalde stoffen of andere stoffen zoals slib of klei.

Auditieve Symptomen

Het kind met een zintuiglijke verwerking stoornis kan niet consequent reageren op spraak, of niet in staat zijn om erachter te komen waar een geluid vandaan komt. Hij zou huilen als hij hoort bepaalde geluiden, zoals een föhn; of, daarentegen, zou hij graag echt harde geluiden.

Smaak Symptomen

Zintuiglijke verwerking stoornis kan een verhoogd gevoel van smaak veroorzaken, en het kind zou bereid zijn om slechts een beperkt aantal voedingsmiddelen te eten. Ze zou ook lik op oneetbare voorwerpen zoals stof.

Visual Symptomen

Een kind met een visuele verwerking problemen kunnen niet in staat om puzzels in elkaar gezet zijn, of kan moeite hebben met het gebruik van woorden om objecten te identificeren. Hij zou een hekel kleurrijke kamers, of kunnen problemen met het zien van het verschil tussen soorten en maten hebben.

Beweging Symptomen

Kinderen met een zintuiglijke verwerking stoornis zou kunnen genieten van de extra stimulatie van spinnen rond, of omgekeerd, kan merry-go-rondes en andere pretparkritten hekel. Ze kunnen ook in staat zijn om beide handen te gebruiken net zo goed voor het kleuren, het afdrukken van brieven en het gooien van een bal.