Sensory Processing Disorder Dieet

Zintuiglijke verwerking stoornis, ook wel sensorische integratie stoornis, veroorzaakt patiënten om overweldigende emoties te ervaren wanneer ze geconfronteerd worden met gemeenschappelijke visuele, auditieve, huid, geur en beweging stimuli. Gevoelens van boosheid, frustratie, pijn en wanhoop kan bijdragen aan driftbuien, woedeaanvallen, hysterie, terugtrekking en depressie. Een zintuiglijke verwerking stoornis dieet kan deze episodes te verminderen.

Wat is een Sensory Processing Disorder dieet?

We ervaren allemaal negatieve reacties op een aantal stimuli. De meesten van ons er bewust voor kiezen om straten te vermijden waar de bouw aan de gang is, sluit ramen bij onze buren 'barbecue rook blaast in en te voorkomen dat mensen die te veel cologne dragen. Een zintuiglijke verwerking stoornis dieet is gewoon het toepassen van dezelfde methodologie om een ​​grotere verscheidenheid van stimuli. Het is het maken van een bewuste keuze voor een bepaalde set van geluiden, beelden, geuren, smaken en beweging vanuit een omgeving die wordt bewoond door een persoon die houdt niet van die stimuli te verwijderen.
In zeldzame gelegenheid, kan het betekenen toevoegen van stimuli aan een bepaalde omgeving. Er zijn een aantal mensen die specifieke bewegingen, bezienswaardigheden, geluiden vinden en geuren geruststellend. Het toevoegen van deze naar een kamer kan maken ze zich veel meer comfortabel.

Hoe maak je een Sensory Processing Disorder Dieet maken

Begin door in te loggen alle prikkels die de patiënt te bewerkstelligen. Kijk voor specifieke stimuli die aanwezig zijn bij storingen optreden en de patiënt vragen om u te vertellen wat er is de reactie veroorzaakt. Het kan een krassend shirt of een helder licht te zijn. Het kan zijn speelgoed verspreid over de vloer of de piepjes en fluitjes van een video game.

Maak een lijst van specifieke stimuli die de ongewenste emoties veroorzaken.

Toe te voegen aan de lijst geen prikkels van de patiënt lijkt rustgevend vinden. Plaats deze elementen in de omgeving. In voorkomend geval, voor kleine kinderen, planning activiteiten die deze kalmerende stimuli te nemen. Zodra u deze lijst, bent u in staat om te beginnen met het afstemmen van huis, werk, school en slaapkamer omgevingen om meer comfort voor de patiënt.

Gemeenschappelijke elementen

Veel mensen vinden de aanwezigheid van visuele rommel op de grond of muur verontrustend. Vlakke opbergdozen, doffe kleuren, enkele posters of schilderijen, tapijten zonder patroon en de eenvoudige, natuurlijke meubels materialen maken deze mensen voelen zich meer comfortabel. Tinten die helder licht en gloeilampen voor verlichtingsarmaturen te elimineren kan ook waardevol zijn.
Degenen met auditieve stimuli afkeer problemen profiteren van extra isolatie in de muren, zware gordijnen over ramen en verbanning van de televisie of video game consoles. Die zal ruiken stimuli aversions kan het op prijs stellen wanneer het gebruik van cologne en wierook wordt ontmoedigd. Zij kunnen gebruikte kleding en schoenen liever nieuwe. Zij kunnen oude tapijt voorkeur aan een nieuw tapijt en kan het nodig zijn vers geschilderde kamers om uit te luchten voor meerdere dagen of weken voordat ze zich comfortabel voelen.

Het implementeren van een sensorische stoornis Dieet

Of u nu een patiënt met deze aandoening of iemand die zorgt voor een persoon die lijdt aan het, het implementeren van een zintuiglijke stoornis dieet kan je leven veel meer leefbaar te maken. Men kan de voeding niet van toepassing op de hele wereld, maar met eilanden van rust kan het gemakkelijker maken om te gaan met chaos wanneer dat nodig is.