Secundaire Syfilis Behandeling

Secundaire Syfilis Behandeling

Syfilis, op een bepaald moment beschouwd als straf van de mens naar de seksuele promiscuïteit zijn, is een zeer besmettelijke ziekte meestal overgedragen via seksuele activiteit. Het wordt veroorzaakt door de bacterie Treponema pallidum. Syfilis heeft drie fasen. De meest voorkomende vorm secundaire syfilis.

Oorzaak van Syfilis

De Treponema pallidum organisme verantwoordelijk is voor syfilis, bekend om zijn vermogen om snel te vermenigvuldigen, kan gemakkelijk doordringen in de natte slijmvliezen van de mond, vagina en urinebuis. Hoewel vooral bekend voor het beïnvloeden en ontsierende gebieden buiten het lichaam, zonder de juiste behandeling, kan syfilis ook binnenvallen van de organen van het lichaam.

Kenmerken van de drie fasen van de Syfilis

Als de juiste behandeling niet wordt toegediend, kan syfilis vooruitgang door drie fasen binnen een mensenleven. De eerste en tweede fase worden gekenmerkt door huidzweren. Al zijn ze pijnloos, deze huiduitslag zijn zeer besmettelijk en kan anderen besmetten via seksuele activiteit. De derde fase van syfilis, ook wel latente syfilis, is het schadelijk voor het lichaam, maar het minst besmettelijk.

Zodra een van de meest wijdverspreide ziekten van de mensheid, alle drie de stadia van syfilis, in het bijzonder de tweede fase, blijkt dat er een duidelijke daling sinds de invoering van antibiotische therapie. Toch zijn er de afgelopen sporadische oplevingen geweest van het aantal gevallen, vooral bij de 15-tot-24-jarigen.

Second Stage Symptomen, Behandeling en prognose

Fase een van syfilis, die binnen 1-8 weken na infectie wordt gekenmerkt door een kleine, pijnloze zweer op de huid. Het komt meestal voor in het genitale gebied, maar kan overal op het lichaam verschijnen. Deze pijnlijke of een ulcus geneest vanzelf in een tot vijf weken, waardoor een dun litteken. Gedurende deze tijd zijn er weinig zichtbare symptomen, zoals de syfilis bacteriën reizen in de bloedbaan en door het lichaam circuleren.

Symptomen van secundaire syfilis zijn koorts, hoofdpijn, verlies van eetlust en opgezette klieren in de lies, de hals en oksel. Een huiduitslag met kleine, rode, schilferige bultjes verschijnen, samen met grijze vlekken op de handpalmen en voetzolen.

De behandeling begint met de juiste diagnose van syfilis. Een verdachte pijnlijk in de mond, lippen of in het genitale gebied moet worden onderzocht door een arts en getest. Syfilis kan gemakkelijk worden vastgesteld door een bloedtest, want zelfs in de vroegste stadia van de ziekte, de Treponema pallidum bacteriën gevonden in het bloed en worden gemakkelijk opgenomen onder een microscoop.

Zodra syfilis wordt gedetecteerd, antibiotica injecties, zoals benzathine penicilline G per intramusculaire dosis van 2,4 miljoen eenheden, onmiddellijk begonnen. Deze vorm van penicilline wordt gebruikt omdat het nog over voldoende bloedspiegels tot deze weken. Dit wordt gevolgd door medicatie genomen thuis. Als er een allergie voor penicilline, antibiotica zoals erythromycine, 500 mg vier maal daags gedurende 15 dagen, gewoonlijk voorgeschreven. Er zijn vele andere antibiotica, zoals tetracyclinen, waarbij de ziekte genezen. Patiënten dient te worden geadviseerd om de medicatie in te nemen op een lege maag, en gewaarschuwd niet om melk of antacida met tetracyclines nemen.

Al potentieel gevaarlijk als deze ziekte zouden kunnen zijn indien gediagnosticeerd en behandeld vroeg er een verwachte hardingssnelheid van meer dan 90%.