Seborrheic Dermatitis Definition

Veel huidaandoeningen bootsen de symptomen van seborrheic dermatitis, waaronder ringworm van de hoofdhuid, psoriasis en atopische dermatitis. Een arts kan voor bepaalde bepalen of u seborroïsch eczeem door het onderzoeken van je hoofdhuid en de huid en door het bestellen van een huidbiopsie of andere tests.

Significantie

Komt zowel kinderen als volwassenen, seborrheic dermatitis is een veel voorkomende aandoening die de huid en de hoofdhuid. Indien aanwezig bij zuigelingen de aandoening heet de wieg cap.

Identificatie

Hoewel seborrheic dermatitis kunnen voordoen op andere delen van het lichaam, zoals achter de oren en in de liesstreek, het hoofdzakelijk de hoofdhuid. Symptomen zijn onder andere roos, jeuk, pijn en dikke korsten op de hoofdhuid. Bovendien huid kan rood en vet met witte of gele schubben zijn.

Oorzaken

Hoewel artsen weten niet de exacte oorzaak van seborrheic dermatitis, factoren die bijdragen aan deze aandoening zijn gist en andere bacteriële groei op de huid, stress en vermoeidheid. Seborrheic dermatitis neiging om meer ontbranden tijdens de winter en kunnen vaker voorkomen bij patiënten met neurologische aandoeningen, zoals de ziekte van Parkinson.

Preventie / Oplossing

Hoewel artsen kunnen niet garanderen dat een specifieke behandeling voor seborroïsch eczeem de aandoening permanent stopt, kunnen behandelingen tijdelijk verlichten van de symptomen van de aandoening. Deze behandelingen omvatten het gebruik van medicinale shampoos die teer, salicylzuur of ketoconazol en het gebruik van anti-jeuk of anti-schimmel crèmes om de conditie op het gezicht en lichaam te behandelen bevatten.

Waarschuwing

Raadpleeg een dermatoloog als uw huid wordt pijnlijk of u vermoedt dat u een infectie hebben ontwikkeld.