Seasonal Affective Disorder Help

Seasonal Affective Disorder Help

Seasonal Affective Disorder (SAD) is een vorm van depressie die de neiging heeft om in te stellen tijdens de wisseling van de seizoenen, in het bijzonder van de zomer naar de herfst en winter. SAD wordt gekenmerkt door een lage energie niveaus, gewichtstoename, hunkeren naar voedsel (vooral koolhydraten) en een algemeen gevoel van hopeloosheid. Hoewel SAD meestal optreedt tijdens het begin van de winter, volgens de American Academy of Family Artsen kunnen episodes optreden bij het begin van de zomer, meestal met omgekeerde symptomen.

Natuurlijke Behandelingen

Als je merkt dat je lijdt aan een milde episodes van depressie tijdens de seizoensgebonden veranderingen, probeer dan het maken van een paar natuurlijke veranderingen in uw levensstijl om de symptomen te verlichten. Get some dagelijkse oefening, ook al is het slechts een wandeling. Het weer in de winter kan het moeilijker maken om buiten te lopen maken; als dat het geval is, verplaatsen binnenshuis. Jumping jacks, lopen in plaats of zelfs op en neer de trap een paar keer uw bloed in beweging te krijgen. Oefening is aangetoond in studies naar het lichaam vrijkomen bepaalde neurotransmitters, zoals serotonine en endorfine helpen. Volgens een paper gepubliceerd door Bryn Mawr College, kunnen deze neurotransmitters het zenuwstelsel stimuleren en geven u een "feel good" gevoel en helpen bij het bestrijden van depressie.

Verhoog uw inname van vitamine D in de herfst en winter. Omdat de zonhulp productie van vitamine D in het lichaam, niveaus aanzienlijk dalen in de winter. The Journal of Nutrition, Health en Aging rapporten een studie die beweert vitamine D is belangrijk bij de behandeling van Seasonal Affective Disorder. Als je tijd buitenshuis door te brengen, zult u niet nodig om extra vitamine D te nemen in de zomer, als de zon je helpt produceren wat je nodig hebt.

Nog een kleine stap die u kunt nemen is simpelweg het maken van uw huis helderder. Open de gordijnen en laat al het licht in die je kunt. Gebrek aan zonlicht kan een daling van de serotonine (het feel-good-zender) en een toename van melatonine (maakt je wilt slapen) veroorzaken. Meer licht toe te voegen kan je innerlijke circadiane ritme verblijf zo normaal mogelijk te maken, volgens de Mayo Clinic.

Medische behandelingen

Als je merkt dat je met een ernstige depressie als gevolg van SAD, zie uw arts. Hij kan anti-depressiva of lichttherapie aanbevelen. Lichttherapie is een hoge blootstelling aan zeer fel licht. Blootstelling aan licht kan de chemische stoffen veranderen in je hersenen, net zoals natuurlijk zonlicht kan. Lichttherapie wordt verondersteld om uw lichaam circadiane ritme te resetten.