Sea-Lice Home Remedy

Zeeluis zijn de kleine larven van kwallen. Ze hebben dezelfde make-up als een volwassene kwallen en dezelfde stekende mogelijkheid. Ze zijn klein en gemakkelijk vast komen te zitten tussen je zwembroek en je huid of in spleten van uw lichaam, waardoor de vis te prikken. Zeeluis zijn zichtbaar met het blote oog, maar worden vrijwel onzichtbaar in het water. Vaak is de enige manier waarop je weet dat je ze hebt ondervonden is door de uitslag op je lichaam nadat ze je hebben gestoken. Eenmaal gestoken, zal je extreme jeuk en kleine blaasjes ontwikkelen.

Onmiddellijk na de Sting

Als u informatie vinden nadat je bent gestoken dat zeeluis zijn rond, laat het water en verwijder je badpak. Het pak kon de zee luizen tegen uw huid val en hen in staat stellen om het vuur af meer gif. U zult ook willen om te voorkomen dat het afspoelen, terwijl nog steeds het dragen van het pak omdat het zoetwater meer steken kunnen veroorzaken. Voordat u overweegt opnieuw het dragen van het pak, wil je grondig te wassen en drogen om alle resterende zee luizen te verwijderen.

Het verwijderen van de Zee Lice

Nu is het tijd om zichtbare zee luizen en hun angels te verwijderen. Alles is goed om dit te doen, zolang je ze niet grijpen met je handen of gebruik iets dat ze zal aandringen in de huid en veroorzaken meer steken. Als je een scheermes en scheerschuim beschikbaar, scheren ze af. Zo niet, dan kunt u zand en een schelp of de rand van een creditcard te gebruiken om hetzelfde effect te krijgen.

Het behandelen van de Site

Het nemen van een zoetwater douche direct na een steek is waarschijnlijk het eerste wat je denkt van, maar dit is een slecht idee. Zoet water kan de stingers om meer gif vuur in je huid. Ook het nemen van een bad zal veroorzaken geen resterende zeeluis te zweven over en steken je op andere delen van je lichaam.

In plaats daarvan, behandelen de getroffen site met witte azijn. Dompel een handdoek en plaats deze op de site voor 30 minuten. Dit zal verlichting van de pijn en houden de stingers van vuren. Veel stranden, vooral in Australië, hebben azijn stations opgezet speciaal voor deze steken. Als u niet azijn beschikbaar hebt kun je alcohol, zuiveringszout of citroensap gebruiken.

Verdere behandeling

De gevolgen van een steek duren over het algemeen een tot twee dagen, maar dat kan variëren, afhankelijk van de persoon. Er zijn verschillende methoden om de pijn en het ongemak te verlichten; je kan hebben om te proberen verschillende degenen totdat u de een die geschikt is voor u te vinden. Hydrocortison crème kan worden toegepast op het gebied als nodig. Sommigen vinden verlichting door wrijven ricinusolie of aloë vera op de site dagelijks.

Waarschuwingen

Iedereen zal anders reageren op zee luizen. Als u problemen ondervindt met symptomen vergelijkbaar met een bijensteek, onmiddellijk een arts raadplegen. Evenzo, als een kind is gestoken voor een belangrijk deel van zijn lichaam, hem naar de dokter. Soms is de site zal niet snel genezen of zal besmet raken, op dat moment is het ook noodzakelijk om te zien uw beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg.