Schurft bij baby's

Schurft bij baby's

Als uw baby een rode, jeukende uitslag, kan hij schurft hebben. Elk jaar meer en meer mensen --- inclusief kinderen en baby's --- worden gediagnosticeerd met deze ongemakkelijke ziekte. En als je baby heeft het, het is zeer waarschijnlijk anderen in je familie te doen. Gelukkig eenmaal vastgesteld, schurft relatief eenvoudig te behandelen.

Wat is schurft?

Schurft is een irritatie veroorzaakt door een kleine parasiet die holen onder de huid. Het resultaat is een jeukende huiduitslag veroorzaakt door een allergische reactie op eieren en ontlasting van de parasiet. Schurft is overdraagbaar door iemand die al besmet raken.

Symptomen

Het meest voorkomende symptoom van schurft is een jeukende huiduitslag, meestal rond de polsen, tussen de vingers, op de onderbuik, de geslachtsorganen, de oksels, de knieschijven, aan de zijkanten van de voet en aan de buitenzijde van de ellebogen. Baby's krijgen ook de uitslag op hun voetzolen, hoofdhuid, gezicht of palmen.

Soms dunne rode of bochtige lijnen op de huid van een baby waar de parasieten ingraven, en sommige baby's ook pimple- of water-blister-achtige puisten ontwikkelen.

Intense jeuk komt vaak voor, vooral 's nachts of na een warm bad. Jeuk kan leiden tot het openen van de huid, wat weer kan leiden tot infectie.

Diagnose

Wanneer uw baby heeft een onverklaarbare uitslag, het is altijd een goed idee om haar kinderarts bellen. Meestal zal uw arts willen de uitslag in persoon te zien en pijnloos schraap een klein voorbeeld om het te bekijken onder een microscoop. Echter, er mag alleen fecale materie en eieren zijn in de steekproef, want het duurt slechts een parasiet op een vervelende huiduitslag veroorzaken.

Schurft vaak verkeerd gediagnosticeerd bij zuigelingen omdat zoveel korsten (van intense jeuk) aanwezig zijn, bedekken waar symptomen van de ziekte. Daarom, bij de eerste tekenen van jeuk, ouders moeten sokken of wanten plaats over de handen van hun baby en houdt hun baby's nagels goed getrimd.

Behandeling

Een recept crème moet worden toegepast op alle de huid op het lichaam van uw baby, ook tussen de vingers en tenen en in zijn navel. Dit moet blijven voor tenminste een dag, dan afgewassen.

Om te voorkomen dat je baby uit zetten een-ijs bedekte hand in haar mond, Breng de crème 's nachts, die haar handen met sokken als ze de neiging om haar duim of vingers zuigen.

Zelfs na behandeling wordt gegeven, kan zolang drie weken voor de jeuk verdwijnt. Daarom, artsen meestal voorschrijven een antihistaminicum (oraal in te nemen) of een cortisone crème om uw baby comfortabel te houden. Ben zeker ook trimmen nagels van uw baby regelmatig om te helpen voorkomen dat hij de opening van zijn huid tijdens het krabben.

Uw arts dient opnieuw te onderzoeken uw baby na een week, om te zorgen voor een tweede ronde van de behandeling is niet nodig.

Andere familieleden

Helaas, want schurft is zo gemakkelijk overgedragen, u en uw gezin zal waarschijnlijk de behandeling ook nodig, zelfs als u geen symptomen.

Om verspreiding te voorkomen, kleren wassen, beddengoed en knuffels in kokend water en vacuüm grondig. Speelgoed dat niet kan worden gewassen kan worden afgesloten in een plastic zak voor een week.