Schizofrene aandoeningen

Schizofrene aandoeningen

Het Nationaal Instituut voor Geestelijke Gezondheid stelt dat schizofrenie jaarlijks treft 1,1 procent van de Amerikaanse bevolking 18 jaar en ouder. Er zijn verschillende soorten van schizofrenie ziekten die een individu kan teisteren; allen zijn serieus in hun toestand.

Paranoïde Schizofrenie

Een individu toegebracht met paranoïde schizofrenie havens overtuigingen die grandioze en over-the-top in de natuur zijn en worden meestal vergezeld door wanen. Deze wanen maken de patiënt het gevoel alsof ze zich moeten beschermen tegen een samenzwering die is opgezet om haar te schaden. Als gevolg hiervan, ze vertoont achterdocht, gespannenheid en een bewaakte houding. Ze kunnen ook dingen die niet aanwezig zijn (auditieve hallucinaties) horen. In het algemeen zal een individu lijdend aan paranoïde schizofrenie geen onhandelbare spraak en gedrag gezien in andere typen schizofrene stoornissen vertonen.

Ongeorganiseerd Schizofrenie

Personen met gedesorganiseerde schizofrenie ervaren vaak een geleidelijk begin van de ziekte in plaats van een plotselinge aandoening. Ongeorganiseerd schizofrenie heeft de neiging om te verschijnen voor de leeftijd van 25. Een persoon die lijden aan deze stoornis vertoont storend gedrag zonder duidelijke reden. Hij kan grillig en ongepaste reacties (zoals lachen op een begrafenis), waanideeën, geen emotie en motivatie, dom gedrag, doelloos en onproductieve activiteiten, hallucinaties en verlies van plezier in het anders plezierige activiteiten weer te geven.

Catatonic Schizofrenie

Catatonische schizofrene zorgt ervoor dat het individu om ofwel periodes van onbeweeglijkheid (stupor) of opwinding vertonen. Als in een roes, het slachtoffer vrijwillig stopt met haar bewegingen en spraak en kunnen zeer hardnekkig in het veranderen van deze positie, ook al is het ongemakkelijk om haar. Ze verschuift abrupt van deze toestand van diepe slaap en wordt zeer enthousiast, luid en snel spreken of gewelddadig tegenover zichzelf en anderen.

Genetische oorzaak

Hoewel de oorzaken van schizofrenie zijn onvolledig gekend, wordt waargenomen dat schizofrenie vaak genetisch geneigd. Personen die een ouder of broer of zus met schizofrenie staan ​​een 10 procent kans op het ontwikkelen van de ziekte. Toch zijn er veel schizofrenen die geen familieleden met de aandoening.

Schizofrenie Effects

Onbehandeld of onjuist behandeld schizofrenie kan vreselijke gevolgen voor het slachtoffer en die in zijn binnenste cirkel te produceren. Relatie problemen vaak ontstaan ​​omdat schizofrenen hebben de neiging zich terug te trekken in een wereld van isolatie en paranoia, sluiten anderen uit. Wanen, hallucinaties en ongeorganiseerde acties kunnen verhinderen dat hij het uitvoeren van taken die betrekking hebben op zijn hygiëne en voeding. Veel schizofrenen misbruik van alcohol en drugs in een poging om hun pijnlijke symptomen te ontsnappen. Veel rook ook zwaar sigaretten, die de effectiviteit van de medicatie die ze kunnen nemen hun aandoening kunnen verstoren. Schizofrenen geconfronteerd met een verhoogd risico op suïcide, vooral tijdens psychotische episodes, depressie en de eerste zes maanden van de behandeling.