Schizoeffective Disorder Vs. Bipolaire stoornis

Schizoaffectieve stoornis en bipolaire stoornis zijn zeer vergelijkbaar, maar er zijn enkele duidelijke verschillen. Schizoaffectieve stoornis wordt soms gezien als een combinatie van schizofrenie en bipolaire stoornis. Schizoaffectieve stoornis kan moeilijker te diagnosticeren en artsen meestal observeren en evalueren van de patiënt voorafgaand aan het maken van een officiële diagnose.

Schizo-affectieve stoornis

De diagnose van schizoaffectieve stoornis is gebaseerd op de identificatie van verschillende afleveringen van de stemming symptomen en psychose. Psychotische symptomen kunnen wanen, hallucinaties, onsamenhangende spraak en gedachten of catatonische gedrag met significante verstoring in het functioneren.

Bipolaire stoornis

De diagnose van een bipolaire stoornis omvat het herkennen van extreme stemmingswisselingen in de vorm van manie of depressie. Mania bevat weinig behoefte aan slaap, verhoogde creativiteit en mate van activiteit die kan leiden tot risicovol gedrag. Depressie is inclusief lage energie, sombere stemming, verlies van plezier en eetlust of gewicht verandert. Een geschiedenis van tenminste één manische episode dient voor de diagnose bipolaire stoornis aanwezig zijn.

Gelijkenissen

Schizoaffectieve stoornis wordt geclassificeerd als een depressieve of bipolaire type. Bipolaire soorten van deze aandoeningen ondervinden manische symptomen naast de psychotische symptomen. Depressieve types ervaren ernstige depressie.

Verschillen

Deze aandoeningen verschillen in de manier waarop het verloop van de ziekte en de symptomen te ontwikkelen. Schizoaffectieve stoornis wordt beschouwd als een disfunctie van denkprocessen en stemming. Bipolaire stoornis is een stoornis van slechts stemming.

Preventie / Oplossing

De behandeling van deze aandoeningen met medicijnen die worden geïndiceerd voor bipolaire is meestal effectief met schizoaffectieve stoornis in hogere doseringen of verschillende combinaties die stemmingsstabilisatoren en antipsychotica omvatten. Ziekenhuisopname is niet ongebruikelijk voor beide patiënten, afhankelijk van de ernst van de symptomen.