Schimmeldodende Componenten ui

Schimmeldodende Componenten ui

Er zijn honderden soorten uien inheems aan Noord-Amerika. Alle uien kan de groei van schimmels te remmen door het produceren van verscheidene eiwitten die interfereren met de fungale groei cyclus. Verschillende van deze eiwitten zijn onlangs geïdentificeerd en hun acties beginnen te begrijpen.

Allium sativum Leaf Agglutinin

Knoflook, ook wel bekend als Allium sativum, is een soort van de ui, of Alliaceae, familie. Een eiwit, A. sativum blad agglutinin of ASAL, was eerder geïdentificeerd als een natuurlijke muggenspray. Een artikel in het april 2011 nummer van "PLoS One" onderzocht mogelijke schimmelwerende eigenschappen van dit molecuul. De onderzoekers vonden dat door genetisch manipuleren ASAL, waardoor een extra draai inducerend het eiwit, het molecuul nam antischimmelactiviteiten. De studie concludeerde dat de genetische modificatie van knoflook kan de plant te beschermen tegen schimmelinfectie.

Fistulosin

Fistulosin is een antischimmeleiwit, geïsoleerd van de wortels van de Welsh ui, die werd geïdentificeerd in de kwestie van september 1999 "Fytochemie." De auteurs onderzocht dit molecuul antifungale eigenschappen tegen Fusarium oxysporum, die schimmelinfecties bij mensen, insecten en planten veroorzaken. De studie concludeerde dat fistulosin is een effectieve antifungale dat de productie van de schimmel eiwitten remt.

Ace-AMP1

Tomaat vroeg-bacterievuur ziekte wordt veroorzaakt door de schimmel Alternaria solani en wordt gekenmerkt door het rotten van trostomaten en aardappelen onder de grond. Een studie in het mei 2011 nummer van "Applied Microbiology en biotechnologie" onderzoek gedaan naar de effecten van de Ace-AMP1, een antischimmeleiwit, geïsoleerd van de gewone ui, Allium cepa. Onderzoekers genetisch gemodificeerde een tomatenplant door toevoeging van de ui eiwit en vond dat de antifungale eigenschappen werden aan de tomaat. Dit verhinderde infectie door verschillende soorten schimmels.

Zwiebelane

Een eiwit genaamd zwiebelane A nature in de gemeenschappelijke ui en verbetert de antifungale eigenschappen van de plant. Een artikel in het nummer van "Planta Medica" november 2010 testte het vermogen van het eiwit aan het fungicide karakter van polymyxine A, ook fond in uien verbeteren. De studie wees uit dat zwiebelane A met polymyxine Een effectief voor het doden van cellen van Saccharomyces cerevisiae, beter bekend als bakkersgist was.