Schildklier Cancer Therapy

Schildklierkanker valt de cellen van de schildklier. De schildklier, gelegen aan de voet van de nek, produceert hormonen die de hartslag, bloeddruk en de lichaamstemperatuur helpen. De schildklier kan ook helpen bij het controleren van gewicht. Volgens de Mayo Clinic, zijn ongeveer 37.000 mensen in de Verenigde Staten gediagnosticeerd met schildklierkanker elk jaar. Schildklierkanker behandelingen variëren van een operatie om hormoonbehandelingen.

Chirurgie

Operatie om schildklierkanker te behandelen wordt thyroïdectomie geroepen en zullen alle of verwijder het grootste deel van de schildklier. Een thyreoïdectomie uitgevoerd via een incisie aan de basis van de hals. Vergrote lymfeklieren kan ook tijdens de operatie worden verwijderd en gecontroleerd op kanker.

Jodium

In grote doses, wordt radioactief jodium vaak gebruikt voor schildklierkanker behandeling. Radioactief jodium wordt ook gebruikt na schildklierkanker operatie om te helpen verwijderen alle resterende schildklierweefsel. Radioactief jodium wordt genomen in capsule of vloeibare vorm.

Straling

Uitwendige bestraling vecht schildklierkanker extern. Deze vorm van bestraling maakt gebruik van energiestralen die richten op specifieke plaatsen van het lichaam. Een uitwendige bestraling behandeling duren slechts een paar minuten, maar behandelingen moeten worden gegeven voor meerdere opeenvolgende dagen.

Chemotherapie

Chemotherapie injecteert stoffen in het lichaam schildklierkanker behandelen. De chemicaliën worden in het lichaam ingebracht via een ader en kanker kunnen gemakkelijk en snel doden door het lichaam.

Hormoontherapie

Hormoontherapie wordt meestal gegeven na de operatie. Levothyroxine, gegeven tijdens hormoontherapie, helpt levering hormonen doorgaans gemaakt door de schildklier. Levothyroxine beperkt ook schildklier stimulerende hormonen die de schildklier kankercellen groeien kan stimuleren.