Schildklier aandoeningen bij kinderen

Niet goed functioneren van de schildklier bij kinderen veroorzaakt verschillende problemen die hun groei en geestelijke gezondheid. Het is belangrijk om deze symptomen van thyroidism detecteren in een vroeg stadium en zorgen voor een goede behandeling van deze aandoening te bestrijden.

Schildklier aandoeningen bij kinderen

Het slecht functioneren van de schildklier veroorzaakt thyroidism. Er zijn in principe twee soorten thyroidism ::
--Hypothyroidism, Die wordt veroorzaakt wanneer het schildklierhormoon T4 niet in voldoende hoeveelheden. Voorkomende symptomen zijn groeivertraging; vermoeidheid en verminderde energieniveaus; vertraagde puberteit bij tieners; galactorroe, witte afscheiding uit de borsten; en problemen met het gezichtsvermogen.
--Hyperthyroidism Is een staat van verhoogde productie van het T4 hormoon veroorzaakt struma; exophthalmus, uitpuilende ogen; toegenomen eetlust; hoge bloeddruk; zweten; en hartkloppingen.

Congenitale hypothyreoïdie

Congenitale hypothyreoïdie wordt veroorzaakt bij de geboorte. Het beïnvloedt het kind mentale groei en IQ. Behandeling met L-thyroxine nodig op het vroegste tijdstip in deze gevallen mentale retardatie te voorkomen.

Hashimoto

Hashimoto veroorzaakt ongeveer 55 tot 65 procent van euthyroïde struma en hypothyreoïdie bij kinderen en adolescenten. L-thyroxine wordt het best gebruikt als een behandeling.

Ziekte van Graves

Ziekte van Graves ook bekend als auto hyperthyroïdie, wordt veroorzaakt wanneer overmaat hormonen worden geproduceerd door de vergrote schildklier produceren nervositeit, hartkloppingen, slaapproblemen, snelle en abnormale groei en slechte prestaties op school. Dit is een zeldzame aandoening en is goed voor slechts ongeveer 10 15 procent van hyperthyreoïdie bij kinderen. Medische behandelingen omvatten methimazole of propylthiouracil. Andere vormen van schildklier-ablatieve therapie of een thyroïdectomie kan nodig zijn.

Schildklierkanker

Een slechte werking van de schildklier kan ook leiden tot schildklierkanker bij kinderen. Papillaire kanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij kinderen en ongeveer 60 tot 80 procent van de kankergevallen De kanker moet operatief verwijderd worden.