Schadelijke effecten van Tanning

Schadelijke effecten van Tanning

Tijd doorbrengen op het strand of in een zonnebank in de uitoefening van de perfecte gouden tan lijkt misschien een onschuldig achtervolging. Echter, kan het looien leiden tot huidkanker, vroegtijdige veroudering en andere huidaandoeningen. Volgens het National Cancer Institute (NCI), zal meer dan 40 procent van de Amerikanen een vorm van huidkanker te ontwikkelen als ze leven tot de leeftijd van 65 jaar De schadelijke effecten van zonnebanken zijn goed gedocumenteerd en moet ertoe leiden dat u uw volgende looien heroverwegen sessie.

Melanoom

Melanoom is de dodelijkste vorm van huidkanker en is gekoppeld aan de blootstelling aan ultraviolet licht, of uit de zon of zonnebanken. Het CDC schat dat tot 90 procent van melanoom gevallen worden veroorzaakt door UV-blootstelling en vrouwen die zonnebanken te bezoeken maar een keer per maand zijn 55 procent meer kans op een melanoom dan mensen die dat niet doen tan ontwikkelen. UV licht en zonnebrand beschadigen de huidcellen bekend als melanocyten, waar melanomen vormen. Als de zon schade hoopt zich na verloop van tijd, veranderingen in het DNA van de huid veroorzaken deze huidcellen te muteren. Sterk bruinen verhoogt het risico op het ontwikkelen van melanoom, met name als u ooit een ernstige zonnebrand hebben gehad.

Andere huidkanker

Huidkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen onder de leeftijd van 30, en de tarieven blijven stijgen, volgens Dr Renata Mullen. In aanvulling op melanoom, zonnebank verhoogt ook het risico op het ontwikkelen van basale cel en plaveiselcelcarcinomen. Deze kankers zijn gekoppeld aan lange periodes van blootstelling aan UV-licht, vooral vóór de leeftijd van 18 jaar Studies uitgevoerd door het National Cancer Institute bleek dat mensen die gebruik maken van zonnebanken meer dan het dubbele van hun risico op het ontwikkelen van plaveiselcelcarcinoom.

Staar

Uw tanning gewoonte kan ook uw ogen beschadigen. Volgens de EPA, kan tanning bijdragen staar - de Wereldgezondheidsorganisatie heeft gevonden dat tot 20 procent van cataract worden veroorzaakt door blootstelling aan UV. Cataract zijn ophopingen van oude of beschadigde cellen in het oog die ervoor zorgen dat de lens troebel. Ze zijn een veel voorkomende aandoening op oudere leeftijd, maar jongere volwassenen zijn het ontwikkelen van cataract, omdat ze geen beschermende bril te dragen tijdens het bruinen. Als je moet bruinen, draag altijd een zonnebril buitenshuis.

Voortijdige veroudering

Tanning is niet alleen schadelijk voor de gezondheid, maar het kan ook bijdragen aan vroegtijdige veroudering en rimpels. Mensen die herhaaldelijk hun huid blootstellen aan de zon of zonnebanken hebben meer kans op rimpels, vergrote poriën, ouderdomsvlekken en hangende huid te ontwikkelen. UV-straling beschadigt het collageen in je huid en zorgt ervoor dat het zijn elasticiteit verliest na verloop van tijd, wat leidt tot verlies van stevigheid en rimpels. Volgens Dr Abrar Qureshi, de hoeveelheid collageen in de huid neemt af voor zo lang als 24 uur na een zonnebad.

Preventie

De beste manier om de schadelijke effecten van de zonnebank te voorkomen is om je tijd te beperken in de zon en vermijd zonnebanken. Als je moet zijn in de zon, gebruik dan een zonnebrandcrème met een SPF 30 of hoger en opnieuw toe te passen het vaak. Het CDC schat dat slechts 30 procent van de Amerikaanse volwassenen gebruik van een zonnebrandcrème regelmatig, ook al is dit een van de gemakkelijkste en meest effectieve manieren om uw huid te beschermen. Zelfs met zonnebrandcrème, voorkomen dat u in de zon 12:00-02:00, wanneer de zon het sterkst is. Als je die gouden gloed moeten hebben, overweeg dan het gebruik van een zelfbruinende product dat je een kleurtje geven, zonder de schadelijke effecten.