Schadelijke effecten van tabak op een ontwikkeling van de baby

Schadelijke effecten van tabak op een ontwikkeling van de baby

De schadelijke effecten van roken worden verdubbeld wanneer een vrouw die zwanger is rookt of wordt blootgesteld aan passief roken. Sigaretten zijn vol met gevaarlijke chemicaliën die overgaan van de moeder naar de baby, waaronder nicotine, koolmonoxide en teer. Tabaksgebruik wordt bewezen dat het risico van complicaties tijdens de zwangerschap en de noodzaak voor de pasgeborene intensieve zorg bij geboorte verhogen.

Roken vertraagt ​​groei van de foetus

Vrouwen die roken tijdens de zwangerschap hun ongeboren baby bloot aan de effecten van nicotine en koolmonoxide. Nicotine vernauwt de bloedvaten die het bloed brengen naar de foetus, waardoor er minder bloed stroomt naar de ontwikkeling van de baby. Koolmonoxide gaat van de moeder naar de baby in de bloedbaan. De baby van een roker krijgt minder bloed door de kleinere bloedvaten, en het bloed dat ontvangt minder zuurstof door het koolmonoxide. Zuurstofgebrek leidt tot geboortegewicht bij baby verlagen. Roken onderdrukt ook de eetlust, zodat vrouwen die roken niet mogen eten zoveel calorieën als ze nodig hebben om goed te voeden van hun baby.

Roken verhoogt het risico op vroeggeboorte

Moeders die roken verhogen het risico dat zij voortijdig zullen leveren als gevolg van complicaties zoals placenta previa en placenta abruptio. De placenta is wat voorziet voeding voor baby, en, indien de placenta over de opening van de baarmoeder of als het begint te scheiden van de baarmoederwand, het risico van vroeggeboorte is vrij hoog. Premature baby's hebben een hoger risico op Sudden Infant Death Syndrome (SIDS), ademhalingsproblemen, en hartproblemen. Zeer premature baby's kunnen niet volledig ontwikkelde longen of andere organen.

Roken Harms Brain Development

De verlaagde niveaus van zuurstof de foetus van een rokende moeder ontvangt is verbonden met neurologische schade. Er wordt aangenomen dat het gebied van de hersenen dat de ademhaling regelt onderontwikkeld bij baby blootgesteld aan rook, en daarom hebben ze een grotere kans op SIDS. Roken is ook schadelijk voor de gebieden van de hersenen die het hart en wakker patronen controleren aangenomen.