Schadelijke effecten van Mercurius in Full Spectrum Verlichting

Schadelijke effecten van Mercurius in Full Spectrum Verlichting

Volledige spectrum verlichting is ontworpen om natuurlijk licht, met inbegrip van ultraviolette straling te simuleren. Dit type verlichting kan een aantal gunstige effecten op de gezondheid hebben, al wat "full spectrum verlichting" varieert tussen de bedrijven. CFL's, of bollen die kwikdamp gebruiken, zijn ook verkrijgbaar als "full spectrum verlichting." Echter, dit kwikdamp is gevaarlijk, en gebroken bollen kunnen gezondheidsrisico's opleveren.

CFL

CFL is een acroniem voor compacte fluorescerende lampen. Deze bollen zijn wenselijk omdat ze veel meer energie-efficiƫnter dan traditionele gloeilampen. Echter, kwik is essentieel voor een CFL licht produceren, en kwik is ook bekend om het veroorzaken van een aantal ernstige gezondheidsrisico. CFL lampen bevatten kwik als een poeder, waardoor het mogelijk is het kwik inhaleren uit een gebroken lamp CFL. CFL lampen vereisen ook speciale voorzorgsmaatregelen voor opruimen bij een kapotte lamp en verwijdering door de kwik in de lamp.

Kwikvergiftiging

Kwik kan ernstige gezondheidsrisico's zijn bij inademing. Meest verontrustende hiervan zijn de neurale effecten. Kwik is een krachtig neurotoxine, en kan interfereren met de werking van de zenuwen en hersenen. Onder de symptomen van kwikvergiftiging zijn tremoren, emotionele veranderingen, neuromusculaire veranderingen, cognitieve stoornissen, hoofdpijn en geheugenverlies. Kleine hoeveelheden kunnen schadelijke effecten hebben. In een huishouden, kinderen en huisdieren zijn het meest kwetsbaar voor schade als gevolg van een gebroken spaarlamp. Echter, hebben vrouwen die geen tekenen van kwikvergiftiging tonen kinderen met een ernstige handicap als gevolg van kwik in het lichaam van hun moeder hadden.

Gevolgen voor het milieu

CFL lampen kunnen breken op stortplaatsen, uitloging van kwik in de bodem. Terwijl het weggooien van CFL lampen in de prullenbak is in veel plaatsen, betekent dit niet voorkomen dat mensen weggooien bollen, als het nemen van de bollen aan een gevaarlijk afval verzamelaar kan zeer lastig zijn. Kwik is giftig voor dieren als mensen, en je kunt de schadelijke effecten van kwik in het milieu te vinden. Zo kan eenden blootgesteld aan kwik abnormale eieren of weergeven abnormale leg gedrag en hun kuikens kunnen ook abnormaal gedrag vertonen.

Algemene gezondheidsrisico's

De meeste voorstanders van CFL lampen uit te leggen dat een kapotte spaarlamp niet te leiden tot alarm. Een typische CFL lamp bevat 4-5 milligram kwik, vergeleken met een traditionele kwikthermometer, die 500 mg bevat. Dit bedrag is zeer klein, en indien snel behandeld en met de juiste procedures, vormt weinig gezondheidsrisico. Met behulp van handschoenen en een goede ventilatie te helpen risico's te minimaliseren, terwijl het opruimen van een gebroken lamp. Echter, kwik is zeer gevaarlijk, en het nemen van extra voorzorgsmaatregelen met elke lamp die kwik is een goed idee.