Schadelijke effecten van kaliumchloride

Schadelijke effecten van kaliumchloride

Kalium speelt een cruciale rol in de voeding, het helpen om de bloeddruk onder controle te houden, terwijl het assisteren bij het handhaven van zenuwfunctie en spiercontrole. Mensen die niet genoeg kalium niet krijgen in hun dagelijkse voeding kunnen zich wenden tot supplementen, kaliumchloride als een van de meest voorkomende. Terwijl kaliumchloride algemeen een veilige stof wanneer de instructies artsen, kan ook een aantal schadelijk en mogelijk zelfs fatale gevolgen veroorzaken bij onjuist gebruik.

Side Effects

De meest voorkomende bijwerking geassocieerd met kaliumchloride is gastro-intestinale klachten, volgens het Linus Pauling Institute aan de Oregon State University. Dit kan buikpijn, misselijkheid, braken, diarree en gas. In zeldzame gevallen kan kaliumchloride tabletten darmzweren veroorzaken. Inname kaliumchloride maaltijd kan deze bijwerkingen verminderen.

Overdose

Hoge doseringen van kaliumchloride, algemeen doses van 18 gram of meer, kan dodelijk zijn. In feite, beulen vaak toedienen van de stof als het dodelijke agent in dodelijke injecties. Hyperkaliëmie duidt de toestand van gevaarlijk hoge niveaus van kalium. De symptomen kunnen bestaan ​​uit spier vermoeidheid, zwakte, abnormale hartslag en maagklachten, volgens de Mayo Clinic. In meer ernstige gevallen kan hyperkaliëmie verlamming of een hartstilstand veroorzaken. Hyperkaliëmie vereist onmiddellijke medische aandacht en misschien medicatie of dialyse voor behandeling vereisen.

Interacties

Waarbij kaliumchloride samen met enkele andere medicijnen kunnen schadelijke effecten veroorzaken. Met name mensen die kaliumsparende diuretica zoals amiloride, spironolacton of triamtereen moet voorkomen dat kaliumchloride. De combinatie van de twee stoffen kunnen gevaarlijk hoog kaliumgehalte veroorzaken. Bovendien, mensen die angiotensine-converting enzyme (ACE) remmers, zoals captopril of enalapril, dient kaliumchloride neem alleen onder zorgvuldige controle van een arts. ACE-remmers veroorzaken het lichaam kalium vasthouden, waardoor het risico van hyperkaliëmie.

Verhoogde Risicofactoren

Sommige mensen zijn gevoeliger dan anderen om de schadelijke effecten van kaliumchloride. Kinderen, en vooral zuigelingen, hebben een veel lager niveau van een adequate inname van kalium dan volwassenen. Terwijl de volwassenen moeten ongeveer 4.700 milligram kalium per dag, een 8-jarige behoeften slechts 3.800 milligram per dag, en baby's moeten minder dan 1000 milligram. Daarom duurt minder kaliumchloride hyperkalemie veroorzaken bij kinderen. De ouderen ook te maken met een hoger risico van de schadelijke effecten, net als degenen die een nierziekte heeft.

Allergieën

Allergische reacties op kaliumchloride zijn zeldzaam, maar kan in potentie dodelijk. Een huiduitslag of jeuk en zwelling, met name op het gezicht of in de mond, signaleert een allergische reactie. Andere symptomen kunnen bestaan ​​uit ademhalingsproblemen of ernstige duizeligheid. Roep onmiddellijk medische hulp als u een allergische reactie vermoedt optreedt.