Schadelijke bijwerkingen van astmainhaleertoestellen

Astma-inhalers worden voorgeschreven als een manier om te helpen openen de luchtwegen van een astma-lijder. Luchtweg-vernauwing kan kortademigheid, hoesten, congestie en piepende ademhaling veroorzaken. De vernauwing kan worden veroorzaakt door zwelling in de luchtwegen, spierspasmen en een ophoping van slijm. Om de symptomen van astma te verlichten, kan uw arts het gebruik van een inhalator voorschrijven. Albuterol is de algemene vorm van de inademing de medicatie het meest vaak voorgeschreven. Het kan een aantal ernstige bijwerkingen hebben.

Identificatie

Albuterol is het meest voorgeschreven inhalatie geneesmiddel dat wordt gebruikt om astma te behandelen. Merknamen van de inhalator astma onder ProAir, Vospire, Ventolin en AccuNeb. De inhalatie-oplossing wordt geleverd in verschillende doses, met inbegrip van .63mg, 1,25 mg en 2,5 mg. Als alternatief kan salbutamol worden gegeven op siroop en tabletvorm. Steroïde inhalers gebruikt om astma te behandelen zijn onder Advair, Flovent en Pulmicort.

Effecten

Wanneer u een astma-inhalator te gebruiken, moet u een aantal voor de hand liggende bijwerkingen opmerkt, in het bijzonder in de eerste week of zo van het gebruik. Veel patiënten zullen trillerig, nerveus, prikkelbaar, misselijk voelen om hun maag, en hebben moeite met slapen. Patiënten kunnen ook last van een rare smaak in hun mond en droge keel. Laat het uw arts direct weten als u een ernstige bijwerkingen, zoals pijn op de borst, duizeligheid, hartkloppingen of een piepende ademhaling.

Overwegingen

Daarnaast moeten patiënten pas op meer ernstige en levensbedreigende bijwerkingen die kunnen optreden van het gebruik van een astma-inhalator. Er zijn gevallen van het gebruik van astma inhalers resulteert in een persoon ervaart bronchospasmen geweest. Bronchospasmen optreden wanneer de bronchiën plotseling vernauwt en maakt het uiterst moeilijk om te ademen. Indien onbehandeld, kan deze aandoening bewijzen levensbedreigend.

Misvattingen

Sinds astmainhaleertoestellen vaak worden voorgeschreven aan allergie gerelateerde ademhalingsproblemen te behandelen, sommige patiënten niet beseffen dat je eigenlijk allergisch kan zijn om de medicatie gebruikt bij de inhalator. Informeer uw arts als u symptomen van een ernstige allergische reactie, zoals zwelling van het gezicht, huiduitslag, jeuk en ademhalingsproblemen.

Waarschuwing

Hoewel u zich zorgen over de gevaren van astma-inhalers kan zijn, moet je de medicatie niet stoppen zonder overleg met uw arts. U mag de inhalator nodig hebben om een ​​levensbedreigende astma-aanval te voorkomen.