Schade veroorzaakt door hoge bloeddruk

Beroerte

Hoge bloeddruk leidt tot verschillende gezondheidsproblemen en een beroerte is één van de slechtste. Hoge bloeddruk veroorzaakt een verzwakking van de bloedvatwand in de hersenen. Na verloop van tijd kan leiden tot verzwakking van de vaten breken en hersenbloeding. Het bloeden veroorzaakt hersencellen sterven waardoor een beroerte. Wanneer het bloeden is en hoeveel optreedt figuur in de ernst van de beroerte.

Zwakke Slagaders

Bloedvaten in de hersenen zijn niet de enige schade die hoge bloeddruk veroorzaakt. Het beschadigt de cellen van de binnenbekleding van uw bloedvaten '. Dit resulteert in slagaders die dik en minder flexibel worden, ook wel een verharding van de slagaders. Wanneer vetten stromen door de beschadigde slagaderen zij hechten en uiteindelijk blokkeren de slagader. Het blok van de bloedstroom kan het gebied van het lichaam waar het bloed wordt verzonden, zoals het hart, ledematen, hersenen of andere organen beschadigen. Aneurysma's kunnen ook resulteren uit de beschadigde bloedvaten. De slagader vergroot in het beschadigde gebied en verzwakt de muur. De verzwakte wand kan scheuren en bloeden in het lichaam.

Nierziekte

Aangezien de nieren filteren het bloed, een beschadigde nier veroorzaakt verschillende nier complicaties. Bloedvaten die naar en van de nieren die zijn verzwakt door een hoge bloeddruk veroorzaken van de schade dat verandert in deze complicaties. Enkele van de problemen die samenhangen met een hoge bloeddruk zijn onder andere de nieren littekens en mislukking, en nierslagader aneurysma.