Scar Reduction voor beenwonden

Als gevolg van een slechte bloedsomloop been of een blessure, kan ulcera moeilijk zijn om te genezen, wat resulteert in pijn en littekens. Er zijn drie types van ulcus cruris: veneus, arterieel en neurotrofe, en de aard van de zweer dicteert meestal de aanbevolen behandeling regime. In het algemeen kunt u littekens als gevolg van ulcera door het voorkomen van infectie en herstel van de bloedstroom te minimaliseren.

Veneuze ulcera

Dit type zweer wordt vaak geassocieerd met zwelling en vereist de toepassing van verbanden om de wond te comprimeren. Dit verhoogt de bloedtoevoer naar het getroffen gebied, dat genezing bevordert en vermindert littekenvorming door het bevorderen van celgroei. Compressie verbanden kan worden uitgebreid met bepaalde verbindingen, zoals alginaat wondverband, die zeewier bevatten en hebben zowel anti-microbiële en huid-groei stimulerende eigenschappen, en collageen dressings dat nieuwe weefsel groei te stimuleren. Bovendien, vraag dan uw arts over synthetische huid substituten, een andere optie die littekens kunnen verminderen, met name in ernstige verwondingen, zoals de synthetische huid bevat eigenschappen die band met de huidige huidcellen en de wond te beschermen tegen infectie.

Arteriële Zweren

Arteriële zweren optreden als gevolg van ziekten, waarbij de wanden van slagaders die bloed naar de extremiteiten vernauwd of vernauwde arteriële. Het doel van deze soorten behandelingen om de circulatie te herstellen naar de huid, waardoor het lichaam gezonde huidcellen die het uiterlijk van littekens te verminderen produceren.

De eerste regel van de behandeling omvat het verbinden van de wond om verdere besmetting te voorkomen. Deze verbanden kunnen worden medicinale of een eenvoudige bandage die voorkomt dat bacteriën infecteren de wond. Daarna kan een wondverzorging specialist een techniek die debridement, die helpt verwijderen dode weefsel terwijl aangrenzend gezond weefsel gebruiken. De wond wordt vervolgens opnieuw afgedekt, zodat gezond weefsel kan beginnen groeien in plaats van beschadigd weefsel.

Neurotrophic Zweren

Neurotrofe zweren worden vooral veroorzaakt door diabetische omstandigheden. Wanneer een persoon diabetes, niet alleen bloedstroom verminderd, maar ook de zenuwen niet goed werken --- een aandoening bekend als diabetische neuropathie. In deze gevallen kan beenzweren verslechteren omdat een patiënt voldoende gevoel in het wondgebied om goed voor de wond kan hebben. Dit kan leiden tot vertraagde behandeling, die littekens kunnen veroorzaken. Opnieuw kan debridement worden gebruikt, en andere optie die groeit in gebruik medische kwaliteit honing, die antibacteriële eigenschappen heeft en is aangetoond dat littekenvorming bij mensen met ulcera verminderen, volgens een 2009 paper gepubliceerd in het "European Journal of Klinisch Microbiologisch Infectieziekten. " Medische kwaliteit honing is ook beschikbaar als een medische dressing.

Algemene tips voor het All beenwonden

Naast het zoeken naar medische professionele behandeling, er zijn at-home methoden die u kunt oefenen om genezing en vermindering van littekens te bevorderen. Zij omvatten het regelmatig veranderen van medische verbandmiddelen; het drinken van veel water en andere hydraterende vloeistoffen; het eten van een gezond dieet met een verscheidenheid aan fruit, groenten en volle granen; regelmatig te bewegen, wat kan bijdragen tot het herstel van de bloedstroom naar het getroffen gebied; en het dragen en goed inpakken compressie wraps of bandages.