Scar Reduction Surgery

Verkiezing van cosmetische chirurgie is alles over het maken van een bewuste beslissing om je psychologische welzijn te verbeteren door het verbeteren van uw fysieke verschijning. Als u hebben geleden door een ongeval en leven met een lelijke litteken, misschien litteken reductie chirurgie zijn wat je nodig hebt om te helpen je leven weer op de rails.

Scar Reduction Surgery

Litteken reductie chirurgie is een cosmetische procedure meestal onder plaatselijke verdoving te wijzigen of de ernst van littekenweefsel op het lichaam. Volgens Dr Mitchel Goldman, littekens te vormen waar het lichaam het natuurlijke genezingsproces wordt verstoord, waardoor het niet in staat om de wond in zijn oorspronkelijke staat goed te herstellen.

Soorten

Er zijn twee hoofdtypen van litteken reductie chirurgie - handmatig chirurgische ingreep en laser-assisted chirurgie. Handmatige procedures gebruik maken van de traditionele "scalpel aanpak" om een ​​deel van het littekenweefsel accijnzen en het uiterlijk van het litteken te verminderen. Laser-assisted chirurgie maakt gebruik van een high-energy beam om weg te branden het littekenweefsel, samen met enkele van de omliggende huid, zodat het gebied nog een kans om goed te genezen kan hebben.

Overwegingen

Niet alle littekens komen in aanmerking voor reductie chirurgie. De primaire definiëren waaraan litteken reductie chirurgie effectief zijn keloïden (weefsel verhoogd boven het oppervlak van de huid, zich voorbij de oorspronkelijke plaats), hypertrofische (verhoogde rozeachtige littekenweefsel op de oorspronkelijke locatie), en atrofische (algemeen bekend als "putjes" ).

Complicaties

Zoals bij elke chirurgische ingreep bestaat de kans op complicaties. Deze omvatten het risico op allergische reacties, infecties, of huidverkleuring ondanks de verwijdering van het litteken. Houd in gedachten dat de kans op complicaties kan worden verminderd (maar nooit geëlimineerd) door te kiezen voor een meer ervaren chirurg.

Voordelen

Het belangrijkste voordeel voor litteken reductie chirurgie is een toename van welzijn, als u niet meer zelfbewust over het litteken zal voelen. Merk op dat geen enkele vorm van litteken verwijdering operatie is vlekkeloos, dus verwacht niet dat een volledig herstel van uw oude huid te zien. Zelfs laserchirurgie kan tekenen van littekens te verminderen door slechts ongeveer 50 procent tot 80 procent, zo overleggen met uw arts om ervoor te zorgen dat uw verwachtingen zijn redelijk alvorens te overwegen deze procedure.