Scar Reduction & Siliconen

Zoals wonden te helen, littekens te vormen, of ze zijn klein en nauwelijks merkbaar, of ontsierend. Er zijn een aantal producten en behandelingen zijn ontworpen om het uiterlijk van littekens, door topische crèmes chirurgische procedures te verminderen. Silicone behandeling een effectieve oplossing voor vermindering van littekens.

De Scar Condition

Littekens worden veroorzaakt door ofwel een overmaat of een tekort aan collageen, de huid natuurlijke eiwitbestanddeel, als de wond heelt. De grootte, kleur en textuur van littekens kunnen worden beïnvloed door een aantal variabelen, zoals de verzorging van de genezende wond, de ernst van de wond en totale voeding en gezondheid van de patiënt, omdat vitaminen spelen een belangrijke rol in de gezondheid van de huid.

Functies van Scar Reduction Treatment

Om het uiterlijk van littekens te verminderen, de behandeling moet, eerst, glad textuur van de huid, of het litteken worden verhoogd (vaak) of ingesprongen, en ten tweede, de juiste verkleuring. Littekens zijn ofwel roze, rood of paars of zij aantonen hypopigmentatie, waarbij het litteken lijkt wit of bijna wit. Dit betekent dat nieuwe, gezonde cellen de oude cellen, die geleidelijk gebeurt er met de behandeling moet vervangen. Als dit gebeurt, is het niet alleen het litteken vervagen, maar het lijkt ook kleiner worden.

Silicone Behandeling

Siliconen gel of siliconen platen worden vaak gebruikt om littekens te verminderen, en kunnen worden verkregen over de toonbank, op recept of direct van een arts. Dit type litteken behandeling houdt de wond gehydrateerd en stimuleert gezonde cel turn-over. Silicone gel aangebracht gedurende 12 uur per dag, terwijl siliconen lakens dagelijks gebruik door druk op het laken over de gewonde gebied. Silicone wordt ook gebruikt om abnormale en ernstige littekens zoals hypertrofische littekens en keloïden te behandelen.

Effectiviteit

Volgens december 2008 verslag Dr Bradon J Wilhelmi's, "Wound Healing, Verbrede en hypertrofische littekens: Behandeling", gepubliceerd op de website eMedicine, siliconen-gel is zeer effectief voor het verminderen van littekens volume en het zicht bij consequent in de tijd gebruikt. Dr Wilhelmi meldt dat siliconenbehandeling studies een 80 naar 100 procent verbetering in hypertrofische littekens gebleken. Ook februari verslag van de website NutraLegacy's 2009 op litteken behandeling, "All You moet weten over Hypertrofische Scar Treatment," zegt dat terwijl siliconen behandeling werkt het meest effectief op nieuwe littekens, wordt het effectief gebruikt voor de behandeling van oude littekens ook.

De universiteit van Wisconsin ziekenhuizen en klinieken Authority adviseert siliconeproducten dagelijks worden gebruikt minimaal twee maanden om zichtbare resultaten oplevert.

Voordelen

Niet alleen is siliconengel effectief in het verminderen van littekenvorming, maar het vaak de voorkeur van de vermindering van littekens omdat het invasieve en gemakkelijk te verwerken. Veel patiënten verkiezen dit topische behandeling op steroïde injecties en invasieve chirurgie, die ook duurder en meer risico's en complicaties. Ook is het gemakkelijk voor patiënten om de silicone gel s nachts te werken tijdens hun slaap. Met siliconen littekenbehandelingen nu over de toonbank, deze behandeling is gemakkelijk toegankelijk zijn voor patiënten.

Side Effects

Bijwerkingen van siliconen behandeling zijn minimaal, maar kan allergische reacties en huiduitslag dat de conditie van de huid verergeren bevatten, volgens het verslag van Dr Wilhelmi's. Moeilijk vasthouden aan de wond voor zowel gel en vel siliconen behandelingen is nog een reden voor sommige patiënten te stoppen met het gebruik, en veel mensen vinden siliconen behandeling te lastig en geleidelijk voor de behandeling van littekens gezicht.

Preventie

Littekens te minimaliseren, moet de wond schoon en gehydrateerd worden. Aloë vera gel is een effectieve anti-schimmel en antibacteriële natuurlijke behandeling die een aantal andere eigenschappen en voedingsstoffen die littekens met dagelijks actuele toepassing zal minimaliseren bevat. Andere antibacteriële crèmes en zalven moet ook worden gebruikt om het gebied uitgesloten is infectie-gevoelig en kan een "ononderbroken" genezingsproces verdragen. Ook moet blootstelling aan de zon worden vermeden ten koste van alles, want ultraviolette (UV) stralen een goede wondgenezing kan remmen, en uiteindelijk verergeren littekenvorming.