Sätt att bota Ben & Ankle Pain

Många idrottare eller arbetstagare som är på fötterna en hel del lider av fotled och ben. Smärta kan bero på tendinit i Achilles eller PERONEAL senor i ankeln, ansträngda vadmusklerna eller ankel ligament och även benskydd spjälor (värkande skenbenet). Vissa skador kan vara allvarliga och kräva operation. Majoriteten av skador kan botas med en kombination av vila, is, aktuella tillämpningar och lätt motion.

Effekter av Rest, Ice & Värme

Oavsett källan till smärta, resten brukar rekommenderas för att förhindra att förvärra skadan. Vila ger tid för isen att minska inflammation och smärta, den inledande fasen av härdningsprocessen. Ice skapar vasokonstriktion, vilket minimerar svullnaden och värk genom att begränsa flödet av blod och lymfa till området. Ice förpackningar är effektiva för att isen pressas mot det drabbade området. Höjning en skada ovanför hjärtat kan också skära ner på inflammation och smärta. När svullnaden har avtagit, kan värme användas för att öka blodflöde (med dess läkande egenskaper) till det drabbade området.

Effekter av Medicinering

Anti-inflammatoriska läkemedel såsom ibuprofen och naproxen kan också minska inflammation och smärta. En kombination av is och ibuprofen (eller naproxen) kan vara mycket effektivt för att bota fotled och ben. Dessa läkemedel fungerar som Cox-2-hämmare, som lindrar smärta och svullnad. De åstadkommer detta genom att begränsa Cox-2-enzymer och prostaglandiner (kemikalier), kroppens naturliga reaktion på skador. Krämer såsom BenGay kan också bidra till att lindra och bota smärta. En läkare kan behöva ordinera steroider för mer allvarlig fotled och ben.

Typer av Stretching Exercises

Stretching övningar kan mjuka upp spända muskler och leder. Detta kan lindra smärta och förbereda dessa muskler för verksamheten igen. Den initiala utbudet av stretching rörelser bör begränsas till rörelser som inte orsakar smärta. Ankel sträckor kan innefatta flytta foten i olika riktningar och hålla positionen. Stretching vadmusklerna kan successivt hjälpa dig att återhämta sig från både hälsenan och kalv smärta. Motstånds övningar såsom cykling, promenader och lätt styrketräning kan hjälpa dig att återhämta sig från ben och fotled smärta. Motion är det bästa sättet att öka blodflödet till området. Massage är ett annat sätt att övervinna smärta i detta område genom att hjälpa spända muskler slappna av.

Tidsplan

Det finns ingen tidsram för att bota ben och fotled smärta. Det kommer att ta längre tid för svår smärta och skador att läka. Oftast är det de mer proaktiva du är i din behandling, desto snabbare kommer du att bota ben och fotled smärta.

Varning

Det finns tillfällen när fotled och ben kan vara allvarligare än bara en stam eller tendinit. Om du har problem med att sätta vikt på fötterna eller om svullnad inte förbättras efter tre dagar, kan du behöva en läkares hjälp i bota benet och fotled smärta. Olika behandlingsmetoder kommer att behöva för sjukdomar såsom perifer artärsjukdom (PAD), en potentiellt farlig cirkulationsproblem.