Sarcoïdose van Liver Behandeling

Sarcoïdose van Liver Behandeling

Sarcoïdose is een aandoening die invloed kunnen verschillende organen in het lichaam tegelijk. De lever is een orgaan dat vaak wordt beïnvloed door sarcoïdose.

Identificatie

Sarcoïdose kunnen granulomen van de organen. Een granuloom is een klomp ontstoken weefsel dat zich vormt in het orgel. Sarcoïdose is een multi-orgaanfalen en ziekte treft meestal meer dan één orgaan.

Effecten

Sarcoïdose kan een vergroting van de lever veroorzaken. Dit is vanwege de vorming van granulomen. Sommige mensen kunnen symptomen die zo mild zijn, ze niet eens beseffen hun lever is getroffen door deze aandoening. Anderen kunnen symptomen zoals vermoeidheid, jeuk, geelzucht of pijn onder de ribben aan de rechterbovenkant ervaren.

Behandeling

De behandelingen voor sarcoïdose van de lever kan variëren afhankelijk van de ernst van de ziekte. Chirurgie is geen optie voor sarcoïdose, het verwijderen van de granulomen kan de formulering van littekenweefsel bevorderen. Medicijnen kunnen worden gebruikt bij de behandeling sarcoïdose, maar kan het immuunsysteem beïnvloeden. Dit kan ertoe leiden dat de patiënt ziek gemakkelijker geworden.

Oorzaken

De exacte oorzaak van sarcoïdose is niet bekend, maar het wordt verondersteld om een ​​combinatie van factoren. Virussen, chemicaliën en bacteriën geacht deze ziekte veroorzaken. In de Verenigde Staten, Afro-Amerikanen en Scandinaviërs hoogstwaarschijnlijk sarcoïdose ontwikkelen. Vrouwen zijn op een groter risico van sarcoïdose dan mannen.

Overwegingen

De behandeling van sarcoïdose van de lever is afhankelijk van de behoeften van elke patiënt. De arts zal de patiënt de geschiedenis, de symptomen en de algehele gezondheid in overweging nemen bij het bepalen welke behandeling het beste is.