Salvie te Fordele

Det botaniske navn for salvie, Salvia officinalis, kommer fra det latinske ord, salvare, hvilket betyder at "redde" eller "at helbrede." True til sit latinske moniker, salvie, især i form af te, er effektiv i behandlingen af ​​en lang række lidelser.

Fakta

Sage er en stærkt aromatiseret, let bitter, flerårig urt. Anlægget har grågrønne, lodne blade. Den er hjemmehørende i Balkan og Middelhavsområdet. Salvie er medlem af Labiatae eller mynte, familie af planter. Det er bedst dyrkes i veldrænet, rige jord i fuld sol. Sage er nu almindeligt dyrket i Californien, Oregon og Washington, men kan også nemt dyrkes i en indendørs urtehave. Selvom det dyrkes på hjemmemarkedet, Purdue University viser, at millioner af pounds af tørret salvie, hovedsagelig fra Middelhavsområdet, importeres til USA årligt.

Historie

Sage har været dyrket i det centrale Europa siden middelalderen. Det er blevet anerkendt meget længere for sine medicinske egenskaber end for sin værdi som en kulinarisk urt. I det gamle græske og Rom blev salvie udråbt til at have et væld af medicinske fordele. Sage er også brugt af indianerne i åndelige rensning ceremonier, hvor anlægget er brændt for at skabe en røg, der trækker på de aromatiske kvaliteter af salvie. Et forhold til salvia officinalis, Salvia divinorum, dyrket i Mexico, har hallucinogene effekter, og er ved at blive undersøgt for dets Psychopharmacologic egenskaber.

Tilberedning af kaffe

Hæld ca 1, nr. kogende vand over en ounce tørret salvie blade.

Fordele

Sage producerer en beroligende, men alligevel stimulerende te, som indeholder kraftige antioxidanter. Sage har aromatiske, antiseptiske, antibakterielle og antispasmotic egenskaber, der bidrager til en effektiv behandling af en række sygdomme.

En af de mest udbredte anvendelser af salvie te, på grund af dens antiseptiske og antibakterielle egenskaber, er inflammationer i mund, svælg og mandler samt tandkødsbetændelse. Længere nede i fordøjelseskanalen, salvie te hjælpemidler i fordøjelsen, da det stimulerer øvre fordøjelses sekreter samt tarm mobiliteten, galde flow og pancreas funktioner. Salvie te kan anvendes til bekæmpelse lever og nyre problemer. Forbrugt som iste, salvie fungerer som en astringerende, så det er nyttigt til bekæmpelse af diarré. Varm te har en vanddrivende effekt og aids i udvisning af toksiner fra kroppen.

Sage har en generelt afslappende virkning og kan anvendes til at bekæmpe delirium forårsaget af feber, samt nervøs spænding, der ledsager hjerne og nervesystem-sygdomme. Salvie te har historisk været anvendt til at styre de tunge sveder der ledsager tuberkulose.

Den anti-inflammatoriske egenskab af urter lindrer ledsmerter og inflammation.

Sage har en anti-spasmotic handling, der reducerer spasmer i glat muskulatur og kan derfor mindske symptomer på astmaanfald.

Salvie te kan også anvendes topisk til lindring af visse sygdomme. Dyppe en klud i varmt salvie te skaber en kompres, som kan anvendes på panden at dulme en spænding hovedpine. Anvendt på maven området, kan en vismand komprimere dulme en mavepine eller yde nødhjælp til fordøjelseskanalen eller tarm ubehag og flatulens.

Potentiale

Den Holistic Herbalist indikerer, at undersøgelser har vist, at indtagelse af salvie te øger hukommelsen, og det er ved at blive undersøgt for potentielt hjælp i behandlingen af ​​Alzheimers sygdom.