Safe natriumgehalte

Safe natriumgehalte

Natrium kan leiden tot gezondheidsproblemen als verbruikt bij te hoog gehalte, maar mensen vaak verbruiken veel meer natrium dan ze zouden moeten. Naast het toezicht keukenzout, moeten ze het natriumgehalte in het voedsel dat ze kopen merken.

Daily Intake

Volgens de Healthy Eating Club, de veilige dagelijkse natrium bereik voor volwassenen ligt tussen 900 en 2300 milligram per dag. Kinderen vereisen een minimum van slechts 300 milligram per dag, terwijl zuigelingen niet meer dan 600 mg per dag moeten krijgen.

Problemen

Amerikanen vaak verbruiken tot 4000 milligram natrium per dag, ver boven de maximale aanbeveling, volgens het Center for Science in the Public Interest. Deze overmatige inname van natrium draagt ​​bij aan hoge bloeddruk en andere chronische ziekten. Veel van dit natrium verbergt in levensmiddelenadditieven, het aanmoedigen van mensen om in te nemen veel meer natrium dan ze zich realiseren.

Uitzonderingen

Mensen die lijden aan bepaalde ziekten, zoals hoge bloeddruk, vaak moeten diëten met natrium niveaus lager dan de standaard dagelijkse aanbevelingen op te volgen. Aan de andere kant kunnen atleten die grote hoeveelheden natrium verliezen door transpiratie extra natrium nodig om gezond te blijven, volgens Colorado State University.