Rouwverwerking in Basisscholen

Rouwverwerking in Basisscholen

Het verstrekken van verdriet therapie bij basisscholen kan een uitdaging zijn. Omgaan met verdriet is moeilijk voor mensen van alle leeftijden, maar het kan bijzonder verwarrend zijn voor kinderen en kan ver in de toekomst van invloed op hun leven. Begeleiders kunnen een scala aan activiteiten en strategieën gebruiken om elementaire kinderen te helpen door middel van het rouwproces.

Maak een collage

Een kind kan moeite hebben het over de persoon die is overleden te hebben. Een manier om uiting van gevoelens te vergemakkelijken is om het kind aan te moedigen om een ​​collage die herinneringen van de persoon vertegenwoordigt maken. Het kind kan foto's van huis meenemen, foto's die verschillende geheugens of uitgesneden foto's vertegenwoordigen uit tijdschriften die herinneringen triggeren trekken. Zorg voor het kind met een vel papier bouw of poster bord en laat hem of haar de vrijheid om de foto's te regelen zoals gewenst. Wanneer de collage is voltooid, vraagt ​​het kind om de foto's te beschrijven.

Sentence Completion Activiteiten

Zin voltooiing activiteiten zijn nuttig voor kinderen die moeite hebben met het uiten van hun gedachten en gevoelens. Counselors kan zin voltooiing werkbladen downloaden of kopen ze in de boekhandel, maar u kunt ze ook zelf creëren. Zinnen worden afgerond kunnen zijn, bijvoorbeeld "Mijn favoriete herinnering aan ___ is" of "Ik voel me echt boos omdat." Kinderen kunnen de zinnen volledig zelfstandig of begeleiders kunnen de verklaringen lezen en dan noteer de antwoorden van de jongere kinderen. Laat kinderen weten dat hun gevoelens normaal zijn, zelfs als ze negatief.

Anagram Activiteiten

Anagrammen zijn simpele spelletjes die de expressie van gedachten en gevoelens over verdriet kan aanzetten. Kinderen kunnen verticaal schrijven, of begeleiders kunnen schrijven voor hen, de naam van de geliefde die is overleden. Het kind gebruikt dan elke letter van het geliefde naam om de persoon te beschrijven. Bijvoorbeeld, als vader van het kind is overleden, hij of zij zou kunnen schrijven "D - durf, gewijd A - er altijd, geweldige D - hondenliefhebber."

Verdriet Group

Als een lokale tragedie heeft geresulteerd in meerdere studenten die rouwverwerking, kan verdriet groepen gunstig zijn. Groepen wordt gedeeld door leeftijd, niet meer dan twee niveaus rang per groep. Groepen hebben over het algemeen 6 tot 10 leden, hoewel jongere leeftijd kunnen profiteren van kleinere groep maten. Laat de kinderen om de beurt het delen van gedachten en gevoelens te houden zonder hen onder druk om te spreken. Kinderen profiteren van het horen dat andere kinderen voelen op dezelfde manier ze doen. Beschouw voert een groep project vergelijkbaar met bovengenoemde.