Rosacea en Gevoelige Huid

Rosacea en Gevoelige Huid

Rosacea is een van genoemd gevoelige huid huidaandoeningen. Ongeveer 50 procent van de Amerikaanse bevolking een vorm van gevoelige huid; 14 miljoen Amerikanen hebben rosacea. Zowel de gevoelige huid en rosacea zijn gevonden bij mensen van alle leeftijden en etnische groepen, en kan worden verergerd door cosmetica en producten voor persoonlijke verzorging.

Soorten

Gevoelige huid wordt gekenmerkt door ontsteking. Voorwaarden aangemerkt als gevoelige huid zijn acne, contact dermatitis, droge huid, eczeem en rosacea. Rosacea wordt onderverdeeld in vier subtypen: blozen en aanhoudende roodheid, roodheid met puistjes, verdikking van de huid en de ogen rosacea. Het is gebruikelijk voor rosacea patiënten meerdere subtypes en andere gevoelige huid.

Symptomen

De zichtbare tekenen van een gevoelige huid verschijnen als roodheid, netelroos, peeling, uitdroging, schilfering en huiduitslag. Sensaties zoals een branderig, stekend gevoel en jeuk komen veel voor bij gevoelige huidaandoeningen. Afhankelijk van het subtype, kan rosacea symptomen zijn blozen, roodheid, puistjes, droogheid, zichtbare bloedvaten, irritatie van de ogen en, in ernstige gevallen, verdikking van de huid.

Oorzaken

De precieze oorzaken van de gevoelige huid en rosacea zijn onbekend. Allergieën en irritatie aan chemicaliën, kan contact dermatitis en eczeem veroorzaken. Rosacea kan ofwel een genetische of milieu veroorzaken dat de huid de bloedvaten zwelt hebben. Couperose en gevoelige huid komen vaker voor bij mensen tussen de leeftijd van 30-50, en mensen met een lichte huid.

Behandelingen

De meeste behandelingen voor rosacea en gevoelige huid verlichting geven van symptomen. Roodheid, huiduitslag en acne behandeld met topische zalven of crèmes, en in ernstige gevallen antibiotica. Zichtbare bloedvaten en verdikte huid worden gerepareerd met lasers, intense pulsed light, dermabrasie of elektriciteit. Moisturizers kalmeren de jeuk en de angel van een droge huid.

Voorwaarde management

Het vermijden van gemeenschappelijke triggers, zoals geurstoffen, conserveringsmiddelen en kleurstoffen in producten voor persoonlijke verzorging zal irritatie en ontsteking te voorkomen. Een zachte skin care routine, samen met zonwering, kunnen de effecten van rosacea en gevoelige huid verminderen. Cosmetica geschikt voor de aangetaste huid kan op puistjes, bloedvaten of gebieden van roodheid bestrijken.