Rol van Critical Care Nursing

Rol van Critical Care Nursing

Intensievezorgverpleegkundige richt zich op de zorg van de kritisch, of acuut zieke patiënt. Ernstig zieke patiënten zijn instabiel, als hun toestand plotseling kunnen op elk moment wijzigen. Intensive care verpleegkundigen werken op de intensive care (IC), intensive care units (CCU), spoeddiensten en progressieve care units (ECA).

Patient Advocacy

Patiënt voorspraak verwijst naar de verpleegkundige die handelt namens en in het belang van de patiënt. Intensive care verpleegkundigen respecteren patiënt waarden, overtuigingen en rechten. Het opleiden van de patiënt en familie, zodat zij weloverwogen keuzes kunnen maken over de zorg is een voorbeeld van de patiënt voorspraak.

Geavanceerde Assessment

Intensive care verpleegkundigen moeten complexe fysieke evaluaties uit te voeren als onderdeel van de controle op conditie van de patiënt en status. Dit zou onder meer cardiale auscultatie (luisteren naar het hart geluiden en mompelt) en abdominale palpatie.

Intensieve Interventie

Omdat de omstandigheden van de ernstig zieke kan snel veranderen, moet intensive care verpleegkundigen bereid zijn om te reageren op hen. Dit omvat het hebben van een zeer grondige kennis van de pathofysiologie van complexe ziekten en het verpleeghuis acties die ze doorgaans te begeleiden.

High-Tech Monitoring

Kritische en intensieve zorg omvat het gebruik van high tech systemen voor toezicht. Verpleegkundigen werken met kritieke patiënten worden getraind in telemetrie. Telemetrie is een geautomatiseerd controlesysteem dat essentiële informatie over de conditie van een patiënt (hart en longen activiteit) uitzendt. Op basis van de informatie, kunnen verpleegkundigen oordelen gezondheidszorg te maken.

Gespecialiseerde zorg

Er zijn gespecialiseerde gebieden binnen Intensievezorgverpleegkundige. Intensievezorgverpleegkundige subspecialties zijn meestal gebaseerd op een specifieke populatie, zoals neonatale of pediatrische intensive care. Hoewel beide richten op zorg voor kinderen, neonatale intensive care verpleegkundigen de zorg voor ernstig zieke baby's vanaf de geboorte tot 1 maand oud.