ROI & Drug Development

ROI & Drug Development

Return on investment (ROI) en de ontwikkeling van geneesmiddelen technologie vertegenwoordigen het rendement van investeringen in nieuwe chemische entiteiten (NCE) en weerspiegelen de verhouding van geld gewonnen of verloren met betrekking tot het kapitaal te zetten in de richting van nieuwe productie van drugs.

Kosten

In 2002, op basis van de Tufts Centrum voor de Studie van de Drug Development, het onderzoek en de ontwikkeling van een NCE kostte $ 802.000.000. In 2003, echter, de business adviesbureau Bain & Company aangepast dit cijfer aan de kosten van mislukte geprospecteerde drugs reflecteren, waardoor de kosten van de NVU ontwikkeling tot $ 1700000000. Op basis van de "blockbuster" drug-model (gebruikt met geneesmiddelen met een jaarlijkse omzet van meer dan $ 1 mld), Bain & Company schat een vijf procent ROI en McKinsey & Company, een wereldwijde business adviesbureau, berekende een 7,5 procent ROI sinds 2001.

Problemen

Farmaceutische industrie analist Henry Lowe, die een doctoraat in de organische chemie houdt, verklaarde in 2009 dat de stijgende kosten van de ontwikkeling van geneesmiddelen, evenals een reeks van kostbare fase drie (klinisch onderzoek) mislukkingen, hebben bijgedragen aan de gestage daling van de ROI.

Oplossingen

Methoden om de ontwikkeling van geneesmiddelen kosten te verlagen en te verbeteren ROI omvatten het nemen van maatregelen om een ​​hoger slagingspercentage van verbindingen te realiseren tijdens klinische studies en het brengen van nieuwe geneesmiddelen sneller op de markt door het verkorten van de tijd die ze besteden aan onderzoek en ontwikkeling.