Risico van Cataract Surgery voor een syndroom van Down baby

Risico van Cataract Surgery voor een syndroom van Down baby

Volgens de "British Journal of Ophthalmology," slechts een klein aantal, 1,4 procent, pasgeborenen met Down syndroom cataract ernstig genoeg om een ​​operatie aan te houden. Echter, als een operatie noodzakelijk is, zal het te dragen risico's die samenhangen met de aandoening.

Wanneer zal staar operatie nodig?

Chirurgie is niet nodig als de cataract belemmert slechts een klein gebied van de natuurlijke lens van het oog als het mogelijk is te zien omheen. Als de cataract is dicht genoeg om de meeste van de lens te dekken, dan is de visie zal worden aanzienlijk verminderd en een operatie nodig zal zijn.

Wat is de chirurgische ingreep?

Voor baby's, zal staaroperatie plaatsvinden onder algemene verdoving. De procedure heeft betrekking op het verwijderen van het natuurlijke lens van het oog. Het zal worden vervangen door een kunstmatige onmiddellijk of nadat het oog volgroeid.

Risico's die samenhangen met hartafwijkingen

Volgens het Cincinnati Children's Hospital Medical Center, tot 50 procent van het syndroom van Down baby's worden geboren met een aangeboren hartafwijking die problemen kunnen veroorzaken onder narcose. Een gedetailleerde cardiovasculair onderzoek en een elektrocardiogram (ECG) dient van tevoren van de operatie worden uitgevoerd.

Risico's die samenhangen met ademhalingsproblemen

Baby's met Down syndroom ook gevoelig voor hoge bloeddruk in de longen (pulmonale hypertensie) en obstakels op de luchtwegen. Deze symptomen kunnen een verhoogd risico onder narcose opleveren.

Risico's die samenhangen met verdoving

Het syndroom van Down baby's met hart- of longproblemen hebben meer kans om slecht te reageren op algemene verdoving. Zelfs een korte periode van anesthesie kan leiden tot complicaties, maar een grote operatie vormt een aanzienlijk groter risico. Bijwerkingen kunnen zijn post-operatieve infectie op de borst, permanente schade aan de zenuwen, anafylaxie en, zeer zelden, de dood.