Risico's van tympanoplasty

Risico's van tympanoplasty

Uw trommelvlies is een dun membraan dat geluid overbrengt naar uw binnenoor. Wanneer het trommelvlies geperforeerd is, artsen suggereren vaak wachten op een periode van tijd om te zien of de conditie zal genezen op zijn eigen. Als de scheur niet te genezen, wordt tympanoplasty (trommelvlies reparatie) vaak gesuggereerd. Tympanoplastiek effectief tussen 85 en 90 procent van de tijd. Er zijn echter een aantal mogelijke complicaties die patiënten ervaren na het ondergaan tympanoplasty.

Terugkerende Tears

Het proces van tympanoplasty gaat enten huid op het trommelvlies om de scheur te repareren. Een mogelijk risico van tympanoplasty is dat de geënte huid niet genezen, dat het trommelvlies zwak en meer kans om opnieuw scheuren maakt. Dit is meer waarschijnlijk bij patiënten met een voorgeschiedenis van niet genezing van wonden.

Geluiden in het oor

Tinnitus is de wetenschappelijke naam voor geluiden die liggen binnen het oor. Deze geluiden zijn echo-achtige geluiden die vaak optreden als gevolg van de oorspronkelijke scheur. Soms zelfs deze geluiden verslechteren als gevolg van tympanoplasty. Als dit toch gebeurt, het is zelden permanent. Tinnitus moet uiteindelijk verdwijnen als het oor geneest uit de exploitatie.

Gehoorverlies

Een ander risico van tympanoplasty is gehoorverlies. Er kan een aantal oorzaken voor-tympanoplasty gehoorverlies zijn. Eenmaal oorzaak kan littekenweefsel dat zich vormt in het middenoor na de operatie. Een andere oorzaak is perilymfe fistel, een kleine scheurtjes tussen het middenoor in het binnenoor.