Risico's van Rapid Weight Loss

Gewichtsverlies kan moeilijk zijn, en het is lonend voor een dieter op snelle veranderingen in zijn lichaam te zien. In feite zijn er diverse tv-programma's die snel gewichtsverlies in een competitieve omgeving te benadrukken. Echter, het laten vallen pond te snel kan schadelijk zijn voor de gezondheid van een persoon, vooral zonder toezicht van een arts. Volgens de Mayo Clinic, een trage tempo van het verlies --- 1 tot 2 pond. per week --- is ideaal voor de lange termijn op gewicht blijven. Het verliezen van meer dan 2 kg. elke week kan mogelijk leiden tot aanzienlijke gezondheidsproblemen en andere risico's.

Galblaas problemen en hartaandoeningen

Galstenen vormen in de galblaas en zijn gemaakt van cholesterol opbouw. Volgens Life Clinic, snel gewichtsverlies verhoogt de kans op het ontwikkelen van galstenen. Snel verlies zet vaak de dieter op een risico voor het verkrijgen van het gewicht terug in een snel tempo; Daarom heeft zij een verhoogd risico op hartaandoeningen en andere hart-gerelateerde problemen.

Uitdroging en ondervoeding

Uitdroging ontstaat wanneer het lichaam vrijgeeft extreme hoeveelheden water. Dit gebeurt vaak wanneer een dieter verliest gewicht te snel. Het is belangrijk om veel water te drinken, zelfs wanneer zij deelnemen aan een gezond gewicht-verlies programma. Ondervoeding er gebeurt als iemand niet de aanbevolen voedingswaarde hoeveelheden eten. Zowel uitdroging en ondervoeding zijn ernstige risico's en moet worden vermeden in elk dieet programma.

Losse huid en spierverlies

Volgens de Health Services afdeling Columbia University's, wanneer individuen verliezen grote hoeveelheden gewicht in weinig tijd, is het onwaarschijnlijk hun huid zal krimpen. De afdeling Health Services adviseert matig gewichtsverlies aan elasticiteit van de huid te behouden. Toch moet lijners zich ervan bewust dat de hoeveelheid losse huid van gewichtsverlies --- snel of matige --- afhankelijk van hun leeftijd, hoeveelheid gewicht te verliezen, en de huidige elasticiteit van de huid. Spierverlies is een extra zorg in verband met het laten vallen van het gewicht te snel. Het is belangrijk om voldoende hoeveelheden eiwitten en koolhydraten verbruiken om dergelijke schade te voorkomen.

Eetstoornis Risk

Eetstoornissen zoals anorexia nervosa, boulimia nervosa en binge eating stoornis kan zich ook ontwikkelen van snelle gewichtsverlies. Anorexia nervosa houdt nauwgezet tellen van calorie├źn en honger, terwijl boulimia nervosa bestaat uit binging en zuivering. Eetstoornissen vormen een ernstig risico en een arts moet onmiddellijk worden gezocht als u of iemand die u kent men ontwikkelt. De National Eating Disorders Association is te bereiken via het gratis nummer (800) 931-2237.

Extra Side Effects

Andere bijwerkingen en risico's van snelle gewichtsverlies onder andere migraine, prikkelbaarheid, zwakte en vermoeidheid. Als u op zoek zijn naar elk type van gewicht-verlies programma te starten, altijd een arts te raadplegen. Een lichamelijk onderzoek kan nodig zijn om de voedingsbehoeften van uw lichaam te bepalen. Bovendien, als je per ongeluk te verliezen meer dan 2 pond. elke week, advies inwinnen van een arts als dit een ernstig probleem zou kunnen duiden.