Risico's van MRI Scans

Risico's van MRI Scans

MRI of Magnetic Resonance Imaging, is een diagnostisch instrument dat magnetische en radiogolven gebruikt om te visualiseren in het lichaam. De scantechniek is gebruikt sinds de vroege jaren 1980. Omdat de scan geen x-ray-technologie te gebruiken, wordt de patiënt niet blootgesteld aan schadelijke straling. MRI beelden maakt bijna alle weefsels in het afgetaste gebied, waaronder weefsel in beenderen, waardoor hij bijzonder nuttig voor de diagnose van aandoeningen van de hersenen of ruggengraat. MRI is ook het middel bij uitstek bij de diagnose van hartafwijkingen, orthopedische problemen en ziekten van de inwendige organen. Zeer weinig risico's verbonden aan deze testmethode.

Allergische reactie Risk

In het geval van magnetische resonantie angiografie (MRA), die wordt gebruikt om slagaders en aders te bestuderen, wordt een contrastvloeistof meestal toegediend via de lies in de femorale ader voor het scannen plaatsvindt. Het type contrastvloeistof meest gebruikte MRI is gadolinium. Deze kleurstof wordt niet aanbevolen voor patiënten met een nierziekte vanwege het risico voor nefrogene systemische fibrose (NSF). Afgezien van dit risico is gadolinium veilig gebruikt MRA scannen. Het risico van een allergische reactie op gadolinium is zeer klein, en de technicus het toedienen van de test volgt nauwgezet de hartslag en ademhaling te letten op tekenen van mogelijke bijwerkingen. Lichte allergische reacties zijn op zichzelf beperkt en vereisen slechts antihistamine. Ernstigere reacties die ziekenhuisopname en behandeling nodig zijn uiterst zeldzaam.

Foetale Damage Risk

Hoewel de meeste studies blijkt dat MRI tijdens de zwangerschap is veilig, de Amerikaanse Food and Drug Administration vereist MRI apparaten gelabeld aan dat de veiligheid op een zich ontwikkelende foetus gedurende de eerste drie maanden van de zwangerschap is niet vastgesteld. Bezorgdheid bestaat er met betrekking tot potentiële foetale misvorming na dierstudies deze mogelijkheid hebben gesuggereerd. Elektromagnetische stromen gebruikt tijdens MRI dragen ook het mogelijke risico van het veroorzaken van akoestische schade aan een eerste-trimester foetus, hoewel studies zijn geruststellend dat dit risico verwaarloosbaar. MRI brengt geen bekende risico's in de tweede en derde trimester zwangerschappen.

Kalmerend Reaction Risk

Sedativa worden meestal niet gebruikt voor MRI-scan; Echter, sommige patiënten ervaren diepe angst terwijl het hebben om roerloos liggen binnen de grote metalen cilinder gebruikt om het onderzoek uit te voeren. De machine maakt ook een luide bonzen lawaai de hele test die kan worden zenuwslopend voor sommige patiënten. Deze patiënten kunnen worden behandeld met een kalmerend om te ontspannen, en in deze gevallen het risico van overmatige sedatie en bijwerkingen van de sedatieve rekening moet worden gehouden.

Metal Reaction Risk

MRI creëert sterke magnetische velden, die kunnen interfereren met metaal. Patiënten met pacemakers en andere metaalhoudende implantaten kan MRI niet ontvangen en moeten altijd uit de buurt van MRI-apparatuur blijven. Patiënten met clips geïmplanteerd voor aneurysma, kunstmatige hartkleppen, vasculaire stents, binnenoor implantaten of kunstmatige gewrichten moeten werken met hun artsen om te bepalen of metaal aanwezig is. Patiënten die zijn blootgesteld aan metaal in de werkplek krijgen een schedel röntgenstraal voor MRI te bepalen of er metaal aanwezig in de ogen. Geen sieraden, gehoorapparaten, zakmessen, brillen of andere metaalhoudende voorwerpen zijn toegestaan ​​in de MRI-ruimte. Patiënten met verwijderbare tandheelkundige werk wordt gevraagd om dit te verwijderen voordat de scan.