Risico's van het nemen van menselijke groeihormonen en steroïden

Risico's van het nemen van menselijke groeihormonen en steroïden

Het gebruik van steroïden en groeihormoon is veel controverse afgelopen jaren. De reden voor deze controverses is heel simpel: wetenschappers gewoon niet genoeg over beide steroïden of menselijk groeihormoon te bevorderen (veel minder Legalize) dagelijks gebruik kennen.

Identificatie: Human Growth Hormone

Humaan groeihormoon, dat wordt geproduceerd door de hypofyse in de hersenen, een belangrijke bijdrage aan het verouderingsproces. Celgroei, ondersteuning van het immuunsysteem en weefselherstel vereisen voldoende hoeveelheden van HGH. Te veel of te weinig leidt tot afwijkingen. HGH niveaus verminderen met de leeftijd-dat is een van de belangrijkste redenen dat het vaak wordt gevraagd, na veroudering of ouderen.

HGH werd officieel erkend in 1986, hoewel het experimenteel werd gebruikt in de jaren 1950. Een belangrijke 1990 studie, gepubliceerd in het New England Journal of Medicine, bevestigde dat HGH kan helpen om lichaamsvet te verminderen en de spiermassa als het wordt ingespoten in de bloedbaan. Volgens wetenschappers is het nemen van HGH oraal niet effectief is, hoewel veel fabrikanten beweren dat het werkt.

Risico's van het nemen van HGH

Terwijl voorstanders loven HGH voor de mogelijke anti-aging doeleinden, is het niet helemaal zeker dat de voordelen opwegen tegen de risico's. Volgens Dr Judith Reichman, Physician correspondent voor NBC's Today Show ', een derde of meer van de behandelde deelnemers ontwikkeld carpaal tunnel syndroom, zwelling (oedeem) en pijn in de gewrichten. Twee keer zoveel mannen op HGH ontwikkelde pre-diabetes of diabetes in vergelijking die niet behandeld. " De populatie van dit onderzoek was beperkt tot oudere patiënten, maar de risico's van HGH zijn niet beperkt tot deze leeftijdsgroep. Bovendien, aangezien HGH stimuleert verhoogde celgroei, wetenschappers vrezen dat kan bijdragen tot de ontwikkeling van kanker. Online artikel Mayoclinic.com's, "HGH: Doet het Slow Aging?" geeft andere bijwerkingen, zoals gewrichts- en spierpijn, zwellingen in armen en benen, en gynaecomastie (borstvorming) bij mannen.

Identificatie: Steroïden

Volgens Kidshealth.org, zijn er twee soorten steroïden: anabole steroïden en steroïde supplementen. Anabole steroïden werken door het nabootsen van natuurlijke hormonen, specifiek mannelijke hormonen (androgenen of). De meest bekende daarvan is testosteron. Steroïdale supplementen principe zwakker vormen van mannelijke hormonen die vergelijkbare effecten veroorzaken. Meeste illegaal, behalve dehydroepiandrosteron (DHEA), die kunnen worden gekocht over de toonbank of gezondheidsvoeding winkels.

Anabole steroïden ontwikkeling begon in de jaren 1930. Oorspronkelijk zou helpen bij de behandeling van hypogonadisme, een aandoening die leidt tot een tekort aan testosteron bij mannen. Wetenschappers ontdekten dat het gebruik verhoogde spiergroei in proefdieren, en aangezien deze ontdekking is het gebruik van anabole steroïden in sportieve kringen wijdverbreid geworden.

Risico's van het gebruik van steroïden

A 2008 artikel in het Journal of Medical Case Reports bevestigt dat ongecontroleerde misbruik van anabole steroïden veroorzaakt multi-orgaanschade. Het onderwerp van de studie was een 24-jarige man, opgenomen in het ziekenhuis en met de diagnose acute pancreatitis, acuut nierfalen en hypercalciëmie. De patiënt had weliswaar zijn zichzelf te injecteren met testosteron-imiterende steroïden drie keer per week. Artsen oordeelde dat de ongunstige toestand van zijn lichamelijke organen te wijten was aan het gebruik van steroïden.

De primaire risico nemen groeihormonen is dat onderzoek niet genoeg om alle mogelijke bijwerkingen wegen ontwikkeld. Zoals opgemerkt in de Journal of Medical Case Reports, "Ongelijkheid en gebrek aan precieze samenhang van de medische kennis over deze grote schaal misbruikte drugs samen met hun snelle en ongecontroleerde verspreiding onder de atleten en bodybuilders mandateren een wereldwijde collectieve uitdaging, zowel de publieke als de artsen op het punt om op te voeden deze kwestie. "

Goed gebruik van de HGH en steroïden

HGH en steroïden zijn vaak gewild voor hun positieve cosmetische bijwerkingen. Er zijn ook scenario waarin HGH en steroïden medisch gewenst, zoals bij hypogonadisme en groeistoornissen.