Risico's van Copaxone

Risico's van Copaxone

Copaxone is een injecteerbare vorm van glatirameeracetaat dat wordt voorgeschreven aan relapsing-remitting multiple sclerose te behandelen. Volgens de fabrikant, Teva Pharmaceutical Industries, Copaxone "is gewoonlijk goed verdragen, een lagere incidentie van bijwerkingen dan andere medicijnen, en ... wordt gedacht zowel buiten als binnen het centrale zenuwstelsel (CNS) om schade aan het vechten werken zenuwstelsel. "Echter, zoals met elke medicatie, Copaxone doet dragen sommige risico's en bijwerkingen.

Injectie Reacties

De meest voorkomende bijwerking van Copaxone gaat om een ​​korte termijn reactie die verschijnt vlak na injectie. Deze reactie veroorzaakt meestal blozen, huiduitslag of zwelling op de injectieplaats die afnemen in ongeveer 15 tot 20 minuten na toediening. Sommige patiënten hebben gemeld hartkloppingen, benauwdheid of moeite met ademhalen, als onderdeel van deze eerste reacties; echter, moet u onmiddellijk contact opnemen met uw arts als deze symptomen niet verdwijnen na een paar minuten of als je plotseling dit soort symptomen. Onregelmatige hartritmes, moeite met ademhalen of ernstige pijn kan een ernstige reactie die je gezondheid kunnen in gevaar aan te geven.

Huidputten

Een kleine permanente inkeping of kuiltje in de huid rond een gebruikelijke injectieplaats is ook gemeld door patiënten die Copaxone. Injectie van Copaxone kan onderliggende, beschermde lichaamsvet weefsel te vernietigen. Neem contact op met uw zorgverzekeraar als u eventuele veranderingen van de huid tijdens het gebruik van Copaxone opmerken.

Zwangerschap en borstvoeding

Het merendeel van de gegevens met betrekking tot Copaxone en zwangerschap of tijdens het geven van borstvoeding is anekdotisch. Volgens de fabrikant is het gebruik niet onderzocht bij zwangere vrouwen, en er is niet voldoende gegevens om te bepalen of het geneesmiddel wordt doorgegeven in de moedermelk. Als u het nemen van Copaxone en zwanger wordt of van plan bent om borstvoeding te geven, moet u contact opneemt met uw zorgverzekeraar met betrekking tot de risico's voor u en uw ongeboren kind van de voortzetting van de therapie.