Ringworm bij volwassenen

Ringworm is een schimmelinfectie die van invloed kan bijna iedereen. Het kan worden overgedragen door direct contact met besmette personen of huisdieren of door contact met de bezittingen van een besmet persoon huid. Het kan invloed hebben op de huid, de hoofdhuid, voet of teennagels en vingers.

Symptomen

Op de hoofdhuid, ringworm begint meestal als een kleine bult die geleidelijk vergroot en laat schilferige vlekken. Beïnvloed nagels verkleuren, dikker, en broos. Op de huid lijkt ringworm vlak met een roodachtige rand en kunnen hetzij vochtig en krokante of droog en schilferig zijn.

Manifestatie

Hoewel de incubatieperiode van ringworm niet bekend, infecties aan de hoofdhuid gewoonlijk merkbaar 10 tot 14 dagen na eerste contact; infectie van de huid is merkbaar vier tot 10 dagen na contact.

Immuniteit

Omdat ringworm wordt veroorzaakt door verschillende schimmelsoorten, besmet door de ene soort geeft geen immuniteit tegen toekomstige infecties door andere schimmelsoorten.

Behandeling

Een arts kan antifungale medicatie zoals griseofulvine of andere orale medicatie of poeders infecties voorschrijven.

Preventie

Persoonlijke items zoals hoeden, handdoeken of andere kleding mag niet worden gebruikt door anderen. Geïnfecteerde personen moeten afzien van direct contact met andere mensen tot het volledig is behandeld.