Richtlijnen voor Georgië Medicaid

Een laag inkomen individuen en gezinnen die niet kunnen veroorloven de gezondheidszorg dekking kunnen in aanmerking komen voor Medicaid. Elke staat stelt specifieke eisen voor in aanmerking te komen. Als u een Georgia ingezetene die voldoet aan de criteria, ga naar uw lokale afdeling van gezinnen en kinderen Services in persoon of online te passen. Naast het invullen van een applicatie, moet u een bewijs van burgerschap, identiteit en inkomen te voorzien.

Verkiesbaarheid

Georgië Medicaid is toegankelijk voor kinderen onder de 18 jaar, ouders of verzorgers van kinderen, zwangere vrouwen, ouderen, gehandicapten of blind. Medicaid biedt ook verpleeghuiszorg en hospice, indien noodzakelijk geacht. Aanvullende Security Income (SSI) ontvangers en medisch-behoeftige individuen kunnen ook ontvangen dekking. Een medisch-behoeftige persoon zal in een van de in aanmerking te komen categorieën vallen, maar niet voldoet aan de eisen inkomen, tenzij medische kosten worden afgetrokken.

Inkomen

Het Georgië Medicaid-programma stelt inkomen richtlijnen op basis van grootte van het huishouden. De aanvragers moeten verdienen hieronder een percentage van het federale niveau armoede (FPL). Alle bronnen van inkomsten, zowel arbeid en kapitaal, worden geteld. Verdiende inkomen omvat inkomen uit arbeid. Inkomsten uit kapitaal omvat de sociale zekerheid of kind te ondersteunen betalingen. Ouderen, gehandicapten of blind moet ontvangen $ 317 of minder per maand. Iedereen die momenteel Medicare-overdekte is beperkt tot $ 923 per maand. Als het aanvragen van verpleeghuiszorg of hospice, een senior is beperkt tot $ 2022 per maand. Voor een huishouden van drie, een familie niet meer dan $ 424 per maand. Zwangere vrouwen en baby's zijn toegestaan ​​tot 200 procent van de FPL, dat is $ 1805 per maand.

Middelen

Telbare activa zijn beperkt. Een hoeve-vrijgestelde huis, auto en persoonlijke bezittingen worden niet meegeteld. Senioren, gehandicapten of blind, medisch behoeftige, zwangere vrouwen en kinderen kan hebben $ 2000 in activa. Twee mensen kunnen hebben $ 4000. Voeg een extra $ 100 per gezinslid. SSI ontvangers en aanvragers van verpleeghuis of hospice zorg mogen $ 2000 voor individuen en $ 3000 voor koppels.

Documenten

U moet een geldig sofi-nummer en geboorteakten voor alle leden van het huishouden, het bewijs burgerschap of gekwalificeerde buitenaardse status en documenten te verstrekken om uw inkomsten te ondersteunen. Loonstrookje, een award brief of schriftelijke verklaring van de bron zijn voldoende.