Richtlijnen voor de preventie van type 2 diabetes

De preventie van diabetes type 2 vereist veranderingen in de levensstijl die niet moeilijk zijn. Type 2 diabetes ontstaat wanneer het lichaam wordt insuline resistent of de alvleesklier niet genoeg insuline aanmaakt. Het resultaat is een verhoging van de bloedsuikerspiegel, welke symptomen en complicaties veroorzaakt. Vaak zijn er waarschuwingsborden, zoals pre-diabetes en familiegeschiedenis van de ziekte. Het maken van een paar eenvoudige veranderingen in gewoonten kunnen het ontstaan ​​van diabetes te voorkomen en verbeteren van de algehele gezondheid.

Dietary Guidelines

Een gezonde en evenwichtige voeding is een belangrijke factor in het voorkomen van type 2 diabetes. Een gezond dieet omvat groenten, fruit, magere eiwitten en complexe koolhydraten. Kijken vetinname is belangrijk omdat een verhoogd risico op hoge bloeddruk en hoog cholesterol geassocieerd met diabetes. Kies voedingsmiddelen die laag in suiker en eenvoudige koolhydraten zijn. Bruine rijst en volkoren brood zijn betere keuzes dan de witte variëteiten. Verhoog de hoeveelheid groente aan de maaltijden meer vulling en gezonder te maken. Zorg ervoor dat u de juiste grootte van de porties te eten, vooral op hoge calorie en hoog koolhydraat voeding. Eet een regenboog van kleuren op een breed scala aan voedingsstoffen en vitaminen te voorzien.

Oefening Richtlijnen

De American Diabetes Association raadt matige oefening voor ten minste dertig minuten per dag het risico op het ontwikkelen van type 2 diabetes te verminderen. De oefening hoeft niet inspannend te zijn. Er zijn vele manieren om de fysieke activiteit op te nemen in een drukke agenda. Het kan zo simpel zijn als het nemen van de trap in plaats van de lift, ga voor een stevige dertig minuten lopen, of het nemen van een fietstocht. Het punt is om zich te verplaatsen, omdat een sedentaire levensstijl verhoogt het risico op diabetes. Begin met het vermogen de juiste lichaamsbeweging en verhogen het regelmatig, ten minste tot het minimum vereiste. Voeg in sommige krachttraining, aerobics en stretching als fysieke fitheid toeneemt.

Gewicht Richtlijnen

Volgens het National Diabetes Education Program het risico op diabetes neemt toe met een Body Mass Index of BMI, meer dan 25. Het verliezen van zelfs een bescheiden hoeveelheid gewicht kan voorkomen dat diabetes type 2 en pre-diabetes. Een gemakkelijke manier om het gewichtsverlies te beginnen is om het dieet en lichaamsbeweging richtlijnen te volgen. Kijk calorie-inname te beperken en junkfood te occasionele traktaties. Meer bewegen dan de minimale vereisten. Het doen van oefeningen die spieren op te bouwen zal de hoeveelheid calorieën verbrandt het lichaam te verhogen. Het is belangrijk om geleidelijke en gezonde manier afvallen. Niet verhongeren het lichaam van de brandstof die het nodig. Pillen en diëten zijn overbodig en kunnen schadelijk zijn.