Revalidatie in sportblessures

Steeds meer mensen werken en sporten vandaag de dag dan op enig ander moment in de geschiedenis. Meisjes en vrouwen zijn bijna betrokken in de sport zo veel als mannen. Als gevolg hiervan kan meer sportblessures voorkomen onder de algemene bevolking. Sportblessures kan variƫren van rotator cuff-stammen in de schouder om gescheurde ligamenten in de knie. Zo revalidatie nodig is om blessures te overwinnen en reaccustom het lichaam om beweging en de activiteit opnieuw.

Significantie

Volgens Matthew J. Comeau, gezondheidsvoorlichting professor aan de Arkansas State University, schrijft in Rehab management, "In 2001, 6 miljoen middelbare school jongeren deelgenomen aan lokale sport-programma's. Of studenten die deelnemen aan sport, ongeveer 33 procent opgelopen een soort van letsel . ' De cijfers zijn waarschijnlijk gestegen in de afgelopen jaren, zelfs onder volwassenen. En als de aantallen stijgen, ook het aantal mensen dat de revalidatie van sportblessures nodig.

Effecten van Rest, Ice, Heat & Medicatie

Bijna elk revalidatieprogramma beveelt een zekere mate van rust voor een geblesseerde sporter. Dit voorkomt verdere verergering van de schade, ongeacht de locatie. IJs wordt meestal aanbevolen binnen de eerste 48 uur ontsteking en pijn te verminderen. Ijs veroorzaakt vasoconstrictie die ontsteking beperkt door het minimaliseren van de doorstroming van het bloed en de lymfe vloeistoffen naar het gebied. Ijs wordt meestal toegepast op 20-minuten intervallen gedurende de dag. Koelelementen zorgen dat de kou van het ijs blijft samengedrukt tegen de schade. Verheffen de schade boven het hart kan ook helpen verminderen ontstekingen. Na een paar dagen, een keer zwelling is gedaald, warmte worden toegepast om de stroom van bloed te bevorderen, met zijn helende eigenschappen, om het gebied. Anti-inflammatoire geneesmiddelen zoals ibuprofen kan ook helpen verminderen ontstekingen en pijn.

Soorten Rekoefeningen

Op een gegeven moment, na de ontsteking en pijn onder controle, zachte stretching-oefeningen kan worden aanbevolen voor de sanering van een sport-gerelateerde verwondingen. Stretchen kan spanning en stijfheid in de spieren te verlichten en krijgt het getroffen gebied reaccustomed om beweging weer. Afhankelijk van de plaats van het letsel, een persoon slechts tot de specifieke gewrichten en spieren zal uitstrekken. Het houden van een bepaalde beweging voor maximaal 10 seconden, en dan het herhalen van de beweging een paar keer kan zeer effectief zijn. Er zijn verschillende rekoefeningen van verschillende soorten gewrichten zoals schouders en ellebogen.

Soorten Sterkte-Building Oefeningen

Elastische banden en lichte halters kan worden gebruikt om de sterkte terug in de geblesseerde gewrichten of spieren op te bouwen. Verticale rotatie oefeningen en schouder haalt zijn schouders kan bijdragen aan de versterking rotator cuff letsels in de schouder. Oefeningen zoals licht biceps krullen kan versterken de elleboog gebied. Kracht revalidatie kan ook aangrenzende spieren omdat ze helpen het gewonde gebied. Weerstand opleiding is ook de beste manier om het bloed terugstroomt in het gewonde gebied te krijgen. Het kan ook helpen nivelleren, ongeacht de sterkte onevenwichtigheden tussen ledematen, omdat dit kan leiden tot verdere verwondingen.

Time Frame

Er is geen vaste tijd voor de sanering van een sport-gerelateerde verwondingen. Meer ernstige verwondingen zal het langer duren om te overwinnen. Degenen die een meer proactieve benadering van het genezingsproces, inclusief het gebruik van een fysiotherapeut, indien nodig, kan genezen meestal in een sneller tempo.