Reumatoïde Artritis Lung Disease

Reumatoïde Artritis Lung Disease

Reumatoïde artritis, ook wel bekend als RA, is een auto-immuunziekte waarbij het immuunsysteem van het lichaam raakt in de war en in plaats van het aanvallen van indringers op het lichaam die de ziekte veroorzaken, valt de gewrichten in het lichaam. Naast de pijnlijke effect op de gewrichten, kan de ziekte verder te gaan dan dit en veroorzaken een aandoening die wordt veroorzaakt reumatoïde artritis longziekte, een potentieel fatale aandoening.

Belang van vroege opsporing

ScienceDaily.com meldt dat RA longziekte detectie enorm is verbeterd als gevolg van de vooruitgang in de computer-ondersteunde beeldanalyse, waardoor de vroege diagnose mogelijk. Dit betekent dat de ziekte vaak agressief en adequaat worden behandeld. Onderzoekers hebben gevonden dat wanneer reumatoïde artritis verspreidt dan verbindingen naar de longen, is het veel waarschijnlijker fataal. Dit maakt vroege opsporing van nog groter belang.

Hoe RA beïnvloedt Longen

Volgens de Arthritis Foundation, is RA naar schatting 1% van de Amerikanen. Van de mensen die last hebben met RA, bijna de helft kunnen last hebben van een aantal abnormale longfunctie. Een kwart daarvan, of bijna 500.000 mensen ontwikkelen RA longziekte. RA longziekte tast de longblaasjes van de longen. Uiteindelijk de structuren die de lucht zakken steunen geworden aanzienlijk gehavende, die de longen aantast goed functioneert.

Soorten RA Lung Disease

De medische website RheumatoidLung.com vertelt haar lezers over de resultaten van studies uitgevoerd over de aandoening zien er een verscheidenheid van RA Lung Disease.

De meest voorkomende vormen is interstitiële longziekte, of ILD. Het is ook bekend als de ziekte pleura. Het is vergelijkbaar met idiopathische interstitiële pneumonieën en de. Het is de meest schadelijke van de rassen van RA Lung Disease.

Symptomen

Typische symptomen van de ziekte gewrichtspijn en stijfheid met ontsteking, kortademigheid, koorts, vocht in de borstkas (pleurale effusie), littekens en knobbels in de longen (longfibrose), hoge bloeddruk in de longen (pulmonale hypertensie), hoesten en pijn op de borst.

Testen

Bij het luisteren naar een patiënt ademhaling met een stethoscoop tijdens het examen, kunnen artsen merken onregelmatige geluiden bij het ademhalen. Dit is het eerste teken dat verdere tests uitgevoerd moeten worden. Deze testen kunnen een röntgenfoto van de borstkas, CT-scan van de longen of een echocardiogram. Meer invasieve tests omvatten een naald aspiratie van de vloeistof rond de longen of open longbiopsie.

Behandeling

Het feit dat de patiënt toont meestal geen symptomen totdat de ziekte is begonnen om vooruitgang te boeken, is het dringend noodzakelijk dat u contact opnemen met uw arts als u reumatoïde artritis en ademhaling problemen of pijn op de borst te ontwikkelen.

Corticosteroïden of andere immunosuppressieve geneesmiddelen zijn vaak nuttig en vaak gebruikt om de ziekte te bestrijden. De prognose van de patiënt afhankelijk van individuele risicofactoren en de ernst van de aandoening.