Reumatoïde Artritis Facts & Figures

Reumatoïde artritis (RA) is een chronische ziekte die schade in de gewrichten van langdurige ontsteking veroorzaakt. Aangezien het een aandoening van het immuunsysteem kan ook invloed op andere organen in het lichaam en vermoeidheid, zwakte en zelfs koorts veroorzaken.

At Risk

Er zijn meer dan een miljoen Amerikanen met reumatoïde artritis, volgens de Arthritis Disease Center. De meeste van de mensen met de ziekte zijn tussen de 30 en 50 jaar oud.

Kinderen

Juveniele reumatoïde artritis is de meest voorkomende artritis die kinderen treft. Symptomen kunnen sterk variëren, en kan problemen met inwendige organen.

Genetica

Degenen met de genetische marker HLA-DR4, in witte bloedcellen, is aangetoond dat een verhoogd risico van reumatoïde artritis.

Geslacht

Vrouwen krijgen reumatoïde artritis meer dan mannen en maken bijna twee derde van de mensen met de ziekte. Die mannen die hebben RA hebben vaak meer ernstige symptomen dan vrouwen.

Interessant feit

Zwangere vrouwen met reumatoïde artritis vaak in remissie gaan met de ziekte nadat ze bevallen. Anderzijds, de kans op het ontwikkelen RA toename in het jaar na een bevalling.