Reumanoduli op de hoofdhuid

Reumanoduli op de hoofdhuid

Reumatoïde artritis (RA) is een chronische aandoening die de gewrichten, met name het synovium, de bekleding van de gewrichten aantast. De ziekte gaat flare-ups van ontstoken gewrichten, gevolgd door periodes wanneer er weinig of geen symptomen. Reumatoïde artritis kan leiden tot blijvende afwijkingen, indien het de ziekte onbehandeld blijft, waardoor geknoopt, gewrichten. Reumatoïde knobbeltjes zijn een ander symptoom van deze ziekte, en ze verschijnen op drukpunten, zoals de handen, voeten en hoofdhuid.

Formatie

Reumatoïde knobbeltjes vormen bij mensen met reumatoïde artritis die een hoog niveau van de autoantibody reumatoïde factor (RF) in hun bloed. Reumatoïde knobbeltjes meestal gevormd op plaatsen waar de huid wordt blootgesteld aan constante irritatie, zoals vingers en hielen. Hoofdhuid knobbeltjes zijn veel minder vaak voor. De knobbeltjes gewoonlijk behoren niet tot de ziekte gevorderd is ten minste een jaar, en die alleen voorkomen in 25 procent van de mensen met reumatoïde artritis.

Kenmerken

Reumatoïde hoofdhuid knobbeltjes variëren in grootte van zo klein als een erwt zo groot als een walnoot. In zeldzame gevallen, kan knobbeltjes groeien zo groot als een vuist. Ze zijn gekleurde huid en stevig aanvoelt. De knobbels bestaan ​​uit verschillende soorten bloedcellen die een kern eiwit vezels omringen. De meeste knobbeltjes zijn pijnloos, met name die op de hoofdhuid verschijnen omdat ze niet blootgesteld aan zoveel irritatie als die op de voeten of handen.

Oorzaken

De reden reumatoïde nodules vorm is niet helemaal bekend. De RF in het bloed is een belangrijke factor, maar artsen niet bevestigd autoantilichaam de enige oorsprong. Noduli op de hoofdhuid kunnen vormen vanwege de constante blootstelling van de achterkant van de hoofdhuid druk en irritatie. Huid en bot wrijven samen, waardoor de bloedvaten te breken en autoantilichamen te bundelen in het gebied. Sommige RA studies hebben aangetoond dat roken knobbeltjes kunnen veroorzaken. Onderzoekers geloven ook het geneesmiddel methotrexaat draagt ​​bij aan de vorming van knobbeltjes.

Behandeling

Reumatoïde hoofdhuid knobbeltjes zijn meestal klein en ongevaarlijk, die geen behandeling behoeven. Als de balletjes worden besmet of pijnlijk is, moet ze in grootte moet worden verminderd of verwijderd. Disease modifying anti-reumatische drugs (DMARDs) en steroïden worden zowel gebruikt om de hoofdhuid knobbeltjes krimpen. Reumatoïde knobbeltjes kunnen ook operatief worden verwijderd. Operatie wordt uitgevoerd als de knobbeltjes besmet raken of de patiënt ongemakkelijk met de verschijning van zeer grote knobbeltjes. Het belangrijkste nadeel van chirurgie is de knobbeltjes kunnen aangroeien dezelfde plek binnen enkele maanden verwijdering. De beste manier om knobbeltjes te beheren op elk deel van het lichaam is om eventuele wijzigingen in hen te controleren en te melden aan een arts.