Renitec Side Effects

De Wereldgezondheidsorganisatie schat dat 600 miljoen mensen wereldwijd lijden aan hypertensie of hoge bloeddruk. Onbehandeld, hypertensie veroorzaakt een aantal complicaties, met inbegrip van schade aan het hart en cardiovasculaire systeem, geheugenverlies en aneurysma. Artsen vertrouwen op een aantal voorgeschreven medicijnen om de bloeddruk niveaus, met inbegrip van een combinatie van geneesmiddelen met Enalaprilmaleaat en hydrochloorthiazide verlagen. In Australië, Enalaprilmaleaat en hydrochloorthiazide is verkrijgbaar onder de merknaam Renitec. Ondanks de effectiviteit RENITEC niet voor iedereen omdat daardoor verschillende risico op bijwerkingen en complicaties bij sommige patiënten.

Noemenswaardige bijwerkingen

De meest belangrijke of vaak voorkomende bijwerkingen van Renitec meestal vormen geen lange termijn gevaren. Ongeveer 9 procent van Renitec gebruikers melden duizeligheid, waardoor dit de meest voorkomende bijwerking van het geneesmiddel. Hoofdpijn, vermoeidheid en hoesten zijn ook vaak voor, bij ten minste 3 procent van de gebruikers. Ongeveer 2 procent van de patiënten die Renitec ervaring spierkrampen, misselijkheid, zwakte en diarree nemen. Bovendien, 2,2 procent van de mannen die Renitec nemen last van impotentie.

Other Side Effects

RENITEC heeft ook het potentieel om een ​​aantal andere minder vaak, maar niet gevaarlijk, bijwerkingen veroorzaken. Gastro-intestinale effecten van de drug zijn diarree, buikpijn, braken, indigestie, droge mond, obstipatie en winderigheid. Patiënten melden ook neurologische bijwerkingen zoals slapeloosheid, nervositeit, tintelingen in de ledematen, slaperigheid en duizeligheid. Het is ook mogelijk om dermatologische bijwerkingen zoals huiduitslag, overmatig zweten en jeuk zien. Bovendien, patiënten soms ervaren een verminderde interesse in seks of urineweginfecties, terwijl het nemen van Renitec.

Drug Interactions

Er zijn enkele geneesmiddelen die ongewenste bijwerkingen veroorzaken bij gebruik in combinatie met RENITEC. Bijvoorbeeld, met gebruik van Indomethacin RENITEC heeft het potentieel om lage bloeddruk, tijdens het gebruik van het geneesmiddel met digitalisglycosiden soms leidt tot aritmie. RENITEC algemeen niet veilig te nemen met lithium, omdat de combinatie veroorzaakt een verhoogd risico op ernstige bijwerkingen van beide middelen. In combinatie met sommige diuretica of geneesmiddelen die kalium bevatten, Renitec veroorzaakt een toename van het kaliumgehalte in uw bloed. Na verloop van tijd kan dit leiden tot een aandoening genaamd hyperkaliëmie, die schade of interfereert met je hart en het cardiovasculaire systeem. Bovendien is de combinatie van Renitec en cholestyramine veroorzaakt toename bloedsuikerspiegel.

Risico's

Naast geringe bijwerkingen en het risico van interacties RENITEC heeft mogelijk ernstige medische complicaties. Sommige patiënten ontwikkelen een gevaarlijke overgevoeligheid voor Renitec genaamd angio-oedeem, waardoor ernstige zwelling van het gezicht, de keel, handen of voeten. Zelden RENITEC veroorzaakt een tekort aan witte bloedcellen bekend als neutropenie, waardoor patiënten vatbaar voor infecties of aandoeningen. Ontsteking of beschadiging van uw lever is ook mogelijk tijdens het gebruik van Renitec.

Overwegingen

Renitec kan een laag geboortegewicht veroorzaken en meestal wordt vermeden tijdens de zwangerschap. Bovendien wordt RENITEC niet gebruikt bij kinderen. Als u een voorgeschiedenis van nier- of leverziekte, diabetes, lupus of ziekten die het beenmerg beïnvloeden, uw arts zal waarschijnlijk niet Renitec voorschrijven vanwege de mogelijke bijwerkingen. Want het heeft de potentie om duizeligheid en slaperigheid veroorzaken, moet je niet gebruik maken van een motorvoertuig of zware machines totdat u weet hoe Renitec je zal beïnvloeden. U kunt ook duizeligheid opvalt als je opstaan ​​vanuit een liggende naar staande positie. Wees voorzichtig om vallen te vermijden. Alcohol kan ook worden verhoogd door effecten en mogelijk worden vermeden.