Renal Diet voor hemodialysepatiënten

Vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen uit voedsel. Voedingsstoffen worden opgenomen in de bloedbaan, gebruikt door de cellen, en verwijderd uit het lichaam als afval door de urine. Wanneer de nieren niet werken, is er weinig of geen urine geproduceerd en gifstoffen ophopen in de bloedbaan. Hemodialyse werkt als een externe nier door het elimineren van toxines, het verwijderen van overtollig vocht, en balanceren elektrolyten. Als u nog nierfalen en zijn op hemodialyse, moet u zich houden aan een nier dieet om accumulatie van elektrolyten en vloeistoffen tussen de intervallen behandeling te voorkomen.

Wat is een Nier Dieet?

Een nier-dieet voor iemand die hemodialyse bestaat uit voedingsmiddelen met een hoog eiwit, maar weinig natrium, kalium en fosfor. Fluid verbruik is beperkt. Eiwit helpt het behoud van spiermassa, reparaties weefsels, en ondersteunt het immuunsysteem. Eet vis, eieren, kip en vlees, omdat ze zijn geladen met eiwitten en creëren minder afval dan andere voedingsmiddelen.

Limit Fluids

Beperken de hoeveelheid vloeistoffen - zoals water, sap, en ijslolly's - die je verbruikt. Vloeistoffen snel ophopen in je lichaam als je niet voorzichtig bent. Ze kunnen zwelling van de handen, voeten, en de longen, die het ademen moeilijk maakt veroorzaken. De extra vocht in uw lichaam verhogen werklast van uw hart, en als het raakt overweldigd je kunt gaan in hartfalen.

Limit Natrium, Kalium en Fosfor

Beperk uw inname van voedingsmiddelen met een hoog kalium, natrium en fosfor omdat hun hoeveelheid kan opbouwen tot gevaarlijke niveaus. Overmatig kalium veroorzaakt dodelijke hartritmes - limit bananen, abrikozen, meloenen, kiwi's, spinazie, aardappelen, en lima bonen, omdat ze allemaal een hoog niveau van kalium bevatten. Natrium helpt reguleren zenuwen en spieren, maar overmatige hoeveelheden leiden tot zwelling en hartproblemen. Vermijd ingeblikt of bevroren voedingsmiddelen, die hoog in natrium zijn, en blijf weg van zoutvervangers omdat zij zich hoog in kalium. Te veel fosfor kan leiden tot botbreuken, dus beperk uw inname van melk, kaas, pindakaas, en erwten.

Gevaren van niet naleven

In tegenstelling tot de nieren, die werken rond de klok om afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen en elektrolyten evenwicht te brengen, is hemodialyse maar een keer gedaan om de paar dagen. Wanneer gifstoffen te bouwen, kan je vermoeidheid, duizeligheid en algemene malaise, dat is heel gebruikelijk voor uw volgende afspraak te ervaren. De menu-opties van een nier dieet zijn zeer beperkt, en loopt u het risico een opbouw van overmatige elektrolyten als je noncompliant zijn. In het worst-case scenario, kan uw hartslag te stoppen.