Remedies voor Hair Dye Allergie

Veel mensen, vooral vrouwen, kleuren hun haar in een poging om beide te dekken grijze haren of gewoon om te veranderen en verbeteren van hun uiterlijk. Grote zorg moet worden genomen om het product weg van handen, gezicht en oren te houden, omdat de stoffen in de meeste commerciële haarkleurstof zeer giftig, vooral PPD, natrium laurier sulfaat, ammoniak en propyleenglycol.

Soms is een sterke overgevoeligheidsreactie kunnen zelfs op de hoofdhuid. Wanneer dit gebeurt, en je wilt hulp zo snel mogelijk, vergeet niet dat er manieren zijn om allergische reacties van haarverf behandelen natuurlijk.

Allergische reacties

Allergische reacties op chemische haarverf verschijnen meestal als contact dermatitis ergens op het gezicht, de hoofdhuid of oren. De hoofdhuid voelt alsof het in brand staat, en roodheid, kan extreme zwelling en huiduitslag verschijnen. De hoofdhuid kan ondraaglijk jeuken. Ademen de dampen van de haarverf kan irritatie van de keel en leiden tot astma-aanvallen veroorzaken. Meerdere chemische gevoeligheden kan zich ook ontwikkelen van overmatig gebruik van commerciële haarverf, vooral naar andere aardolieproducten. In het ergste geval kan zelfs de dood optreden.

Het verlichten van de branderig gevoel is het eerste wat je moet doen in een reactie op haarverf, gevolgd door het behandelen van de ontsteking huid en irritatie.

Water

Drink zoveel mogelijk water onmiddellijk na de ontdekking dat u een allergische reactie op haarverf. Dit is de toxines spoelen van het lichaam zo snel mogelijk. Stop het gebruik van het haar product, en probeer de chemicaliën spoelen van je haar. Houd het spoelen van je haar tot het water helder is.

Kamille thee spoelen

Als je wat kamille bij de hand, maak een sterke thee van een kopje kamille op een liter zuiver water. Kook het water, giet dit over de kruiden, en laat het steil voor ongeveer vijf minuten. Koel de thee af met ijsblokjes, en gebruik vervolgens twee kopjes thee als een haarspoeling twee keer per dag totdat de jeuk en de zwelling afneemt.

Plantaardige oliën

Massage plantaardige oliën zoals koudgeperste extra vergine olijfolie of virgin kokosolie in je hoofdhuid om voedingsstoffen te voeden in de huid van een en kalmeren het. Dit kan zo vaak als je wilt worden gedaan, maar een minimum van twee keer per dag. Slechts 1 theel. tot en met 1 eetl. olie voor iedere toepassing.

Andere kruiden

De volgende kruiden zijn van oudsher gebruikt om vele huidaandoeningen, evenals gewrichten en spieren problemen te genezen: eikenschors, smeerwortel, heemstwortel, zwarte walnoot romp (of schors), gravel wortel, alsem, lobelia, en glidkruid. Kruidendokters verwijzen naar deze combinatie als "bot, vlees en kraakbeen," of "BF & C." Het wordt meestal gezien als een capsule, gedronken als thee, gemaakt in een tinctuur, of gebruikt als een kompres en geplaatst op het getroffen gebied. Voor de hoofdhuid, kunt u een schone, katoenen handdoek in BF & C thee genieten, en dan wikkel het rond je hoofd als een tulband. U kunt dragen de natte handdoek hele dag, reapplying thee om de handdoek wanneer het begint te drogen. 'S nachts, kan je je haar in BF & C thee, pin afspoelen of klem deze met een klauw als het lang en zet een badmuts over je haar en hoofdhuid om je hoofd vochtig te houden als je slaapt.

Wortelsap

Maak verse, zelfgemaakte, biologische wortelsap om je lichaam extra vitamine A om uw huid te genezen geven. Een pint op een liter verse wortelsap wordt aanbevolen op een dagelijkse basis voor het beste resultaat.

Veiligere alternatieven

Uiteraard, als een haarkleuring product is het creëren van een allergie, of een veiliger alternatief mag worden gebruikt of haar moet terugkeren naar zijn natuurlijke kleur. Een natuurlijk product om te overwegen is henna. Henna geeft haar roodachtige hoogtepunten en ziet er prachtig uit op kastanjebruin tot donkerbruin haar. Henna kan worden gemengd met andere kruiden om lichtere kleuren. Henna dekt grijs haar succes. Met elke applicatie, de kleur opbouwt en zich verdiept in de tijd. Zelfs met henna producten, wees voorzichtig om het etiket te lezen voordat u het op de huid of het haar.

Vergeet niet om het advies van uw zorgverzekeraar te zoeken als u last heeft van een bijzonder ernstige reactie en vergeet niet om te praten over de planten en andere natuurlijke remedies die je hebt gebruikt of van plan bent te gebruiken.