Reliëf van premenstruele pijn in de borst

Pijn in de borst en tederheid zijn een realiteit voor maximaal 70 procent van de vrouwen rond de tijd van hun periode, volgens de California Pacific Medical Center in San Francisco, Californië. Op dag 21 van de menstruele cyclus (net voor de periode), progesteron niveaus stijgen en veroorzaakt melkkanalen groter worden, wat tederheid veroorzaakt. Maar het verzorgen van je lichaam kan helpen verlichten en zelfs gevoelige borsten te elimineren.

Vermijd cafeïne

Men denkt dat cafeïne kan bijdragen aan borstpijn. Probeer het verminderen van de inname van cafeïne of helemaal te elimineren indien mogelijk. Probeer het drinken van cafeïnevrije koffie en overschakelen op cafeïnevrije soda, hoewel water is altijd uw beste go-to drink.

Verminder uw zoutinname

Hoewel je zout kan hunkert tijdens je menstruatie, proberen om de drang weerstaan ​​om te veel van eten. Bewaak uw zoutconsumptie en houd het ongeveer 1.000 tot 1.500 mg per dag. Vermijd voedsel met teveel aan zout, zoals chips, zoutjes en patat. Als je de meeste van uw Voedsel zout, te elimineren een of twee zout pakketten per week totdat u stopt met het gebruik te veel.

Handhaven van een laag vetgehalte Dieet

Zowel de California Pacific Medical Center en de National Library of Medicine in Bethesda, Maryland, zeggen dat een vetrijk dieet kan bijdragen aan pijn in de borst en tederheid. Probeer het houden van uw dagelijkse inname van vet onder de 65 mg per dag en hou je voedsel met weinig vet, zoals fruit en groenten om uw honger te stillen.

Ontstekingsremmers en Ice of Hot Packs

Voor sommige vrouwen kan koud of warm packs helpen verlichten van pijn in de borst en tederheid. Probeer het plaatsen van een hot pack, warm water fles, ijs of cold pack op je borst (over je beha te voorkomen dat schade aan de huid). Laat het 10 tot 15 minuten. Daarnaast proberen het nemen van ontstekingsremmers zoals ibuprofen om de pijnlijke houden zwelling naar beneden.

Wanneer moet u een arts waarschuwen

Hoewel borsten normaal is, bel uw arts als het ernstig wordt. Daarnaast waarschuwen uw arts als u ontslag uit je borsten (vooral bruine of bloederige afscheiding) of als je het gevoel ongebruikelijke brokken of hobbels in je borstweefsel (vooral als het is slechts aan één zijde).