Rekbare Skin Disease Feiten

Ehlers-Danlos syndroom (EDS), ook bekend als rekbaar huidziekte, invloed op de huid, gewrichten en bloedvaten. Het is een genetische aandoening die de productie van collageen onderbreekt in bindweefsel. EDS komt voor bij 1 op de 10.000 mensen per jaar. Het resultaat is flexibel en verzwakte gewrichten, pijn en kwetsbaarheid en rek in de huid.

Soorten

Er zijn zes belangrijke soorten van deze aandoening: Klassiek, hypermobiliteit, Kyphoscoliosis, Arthrochalsia, Dermatosparaxis en Tenascine-X deficiënt. Alle typen van invloed op de gewrichten en de meeste invloed op de huid en bloedvaten. Behandeling van EDS is meestal afhankelijk van de symptomen van de specifieke soort die je hebt.

Symptomen

De symptomen elastische huidziekte variëren, maar er gemeenschappelijke kenmerken meeste patiënten met EDS. De algemene symptomen zijn:
• Elastisch en kwetsbare huid
• Hernia
• Gemakkelijk blauwe plekken en littekens
• Extreem soepele gewrichten
• spierzwakte en vermoeidheid
• Eenvoudig ontwrichting van de schouders, knieën, heupen en polsen
• problemen Hart
• Circulatie problemen

Oorzaken

De fundamentele oorzaak van EDS is genetica. Er is een verstoring tijdens de productie van collageen. Collageen is het materiaal dat de sterkte en elasticiteit geeft aan bindweefsels, zoals huid, pezen, kraakbeen en bloedvaten. Dat genetische verstoring wordt doorgegeven van ouder op kind. Een kind heeft slechts één gen van de mutatie van de ene ouder om de ziekte te ontwikkelen.

Behandeling

Behandeling richt zich op het beheer symptomen van de patiënt en het voorkomen van mogelijke complicaties van de ziekte. Patiënten kunnen op een strategische zelfzorg programma, afgestemd op hun specifieke vorm van EDS worden gebracht. Specialisten kunnen ook op uw behandeling team, zoals cardiologen. Omdat een symptoom van EDS is bloedvat complicatie kan een cardioloog worden belast met het behandelen van de doorbloeding, bloedsomloop of cardiale problemen. Chirurgie kan nodig zijn om gezamenlijke schade of ernstige skin tears te behandelen.

Pijnbestrijding

Pijnbestrijding is noodzakelijk voor patiënten met chronische pijn in de gewrichten. Pijnstillers en fysiotherapie komen veel voor bij patiënten met EDS. Trainingsprogramma's kunnen ook worden aangepast om de conditie te helpen bij het beheren pijn en ontwikkelen meer kracht zonder medicatie.