Regels voor het runnen van een 12-Step Program

Regels voor het runnen van een 12-Step Program

Hoewel de 12-stappen programma begon met de Anonieme Alcoholisten, anderen hebben het concept aangepast aan mensen die worstelen met elke verslaving of gedragsprobleem helpen. Voor een persoon om te profiteren van de stappen, moet hij accepteren dat hij geen controle heeft over zijn probleem en onderwerpen aan een "hogere macht." In AA, elke lokale groep stelt haar eigen regels, maar enkele algemene beginselen van toepassing op lopende alle groepen. Deze kunnen niet-AA 12-stappen programma's te helpen.

Volg Copyright Regels

"The Big Book" bevat de oorspronkelijke 12 stappen. Voel je vrij om de regels als schriftelijke gebruiken, maar u de toestemming van de Anonieme Alcoholisten World Services, Inc. nodig, aan te passen of te kopiëren. Dit geldt ook voor het bewerken of veranderen van woorden om uw eigen 12-stappen programma aan te passen.

Lidmaatschap

Volgens de AA's "12 Tradities," iedereen kan lid worden, zolang zij wenst te stoppen met drinken. Bij uitbreiding toestaan ​​dat iemand in een 12-stappen programma zo lang als hij wil om beter te worden.

Selecteer een voorzitter

De voorzitter leidt de deelsessie door het vertellen van de leden het onderwerp van discussie en nodigt iedereen uit om te reageren. U hoeft niet naar dezelfde voorzitter bij elke fractievergadering hebben.

Laat iedereen delen

Laat in een vergadering iedereen spreken om haar getuigenis te delen of geef haar mening. Zodra iemand heeft gesproken, laat hem niet meer dragen, totdat iedereen aan de beurt heeft gehad.

Respect Vertrouwelijkheid

De oprichters van AA gewaardeerd anonimiteit. Gebruik geen namen van de leden te delen met iemand buiten de groep.

Financiering

Een AA-groep moet zich ondersteunen door de bijdragen van haar leden. Door te weigeren buiten bijdragen, de groep blijft onpartijdig, zonder verplichtingen aan andere groepen en programma's.

Vormen een raad

AA ontmoedigt groepen uit te veel formaliteit, maar een raad kan helpen om belangrijke beslissingen te nemen zonder dat er slechts één persoon om controle te nemen. Een raad moet gewoon drie of meer mensen en een overeenkomst over hoe om beslissingen te nemen, bijvoorbeeld door eenparigheid of meerderheid van stemmen.